• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi "rat" SNS i DS zbog Danijelija

Tadić kaže da su italijanske kompanije "Danijeli" i "Baldijeri" nakon izbora odložile svoje investicije u Srbiji do daljnjeg. SNS optužio Tadića da "iznosi laži da bi opravdao svoju nesposobnost".

Lider Demokratske stranke i kandidat za mandatara Boris Tadić izjavio je danas da su italijanske kompanije za proizvodnju čelika i za preciznu mehaniku Danijeli i Baldijeri nakon izbora odložile svoje investicije u Srbiji do daljnjeg, što je, dodao je, veoma loša vest za našu zemlju.

Tadić je u izjavi novinarima podsetio da su te dve kompanije potpisale Memorandume o razumevanju sa namerom da u junu potpišu i obavezujuće sporazume o investicijama, koji bi osigurali brojna nova radna mesta i izvoz veći od milijardu evra godišnje.

Na pitanje novinara da li je Danijeli u potpunosti odustao od investiranja, Tadić je rekao da u narednim danima mora da razgovara sa predsednikom te kompanije koja se bavi proizvodnjom čelika, ali da nije dobra vest što je Danijeli kupio železaru Sisak u Hrvatskoj pre dva dana.

"Danijeli je načinio investiciju u Hrvatskoj. To nije dobra vest za nas, a to se upravo desilo nakon ovih izbora. Svaka kompanija vodi računa o svojim interesima i svi potencijalni investitori gledaju kakav će biti rezultat formiranja vlade u Srbiji", rekao je Tadić i dodao da u zavisnosti od tog rezultata, odnosno pitanja da li će vlada ići u jednom ili drugom pravcu, zavisi i da li će oni doći u Srbiju.

Tadić je dodao da će nastaviti da se bori za te investicije i da je upravo zbog toga najvažnije što pre formirati vladu.

Na ovu Tadićevu izjavu reagovala je Srpska napredna stranka koja je ocenila da DS nije u stanju da obezbedi nove investicije, dok su Tadića otpužili da iznosi laži pokušavajući da se opravda.

SNS je u saopštenju naveo da je ta stranka već kontaktirala Ambasadu Italije u Beogradu i da će učiniti sve da firmu "Danijeli" dovede u Srbiju, "umesto onih koji ih nikada nisu dovodili, a govorili su da ih dovode".

"Nove investicije su neophodne jer one znače i nova radna mesta za naše građane, a da bi privukli investitore, Srbiji je potrebna jedna sasvim drugačija politika od one koja je vođena do sada i, samim tim, jedna nova, odgovorna i sposobna Vlada Srbije, koja će stvoriti adekvatne uslove za privlačenje novih investicija", ocenio je SNS.

Ta stranka piše da "osuđuje brutalne laži Borisa Tadića koji svoju nesposobnost, korumpiranost vlade koju je kontrolisao i odlazak investitora iz Srbije pokušava da opravda, tobože, pogrešnom voljom građana Srbije, koji su se opredelili za Tomislava Nikolića, a ne za njega".

"Odluka italijanske firme 'Danijeli' da investira u Železaru u Sisku, umesto u Srbiji, kao i izjava gospodina Franka Acete da je memorandum potpisan sa odlazećom Vladom Srbije neobavezujućeg karaktera, samo je još jedan dokaz da DS nije imala nikakav jasan i konkretan plan za privlačenje novih inostranih investitora, u šta su pokušavali da ubede građane Srbije tokom predizborne kampanje, već su koristili strane kompanije isključivo u svrhu sopstvene promocije", piše u saopštenju SNS.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image