• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Već potrošene pare za energetske kredite

Program subvencionisanja stambenih i kredita za unapređenje energetske efikasnosti "privremeno je obustavljen" jer su potrošena sva predviđena sredstva za 2012.

Program je obustvaljen na neko vreme zbog velikog interesovanja građana, jer su potrebna dodatna sredstva, saopštilo je danas Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Dodatna sredstva koja će omogućiti nastavak programa unapređenja energetske efikasnosti navodno su već obezbeđena preko Fonda za zaštitu životne sredine, ali će njihovo korišćenje biti moguće kada to odobri nova vlada koja bi tek trebalo da se formira.

Ministarstvo životne sredine opredelilo je u 2012. godini 300 miliona dinara za subvencionisanje kredita za unapređenje energetske efikasnosti privatnih objekata.

Do sada je građanima odobreno više od 3.000 kredita i to najčešće za spoljnu izolaciju i zamenu spoljne stolarije.

Od milijardu dinara odobrenih za unapređenje energetske efikasnosti u objektima javne namene, realizovana su 92 projekta, a najviše za objekte obrazovnih ustanova-njih 51, po devet za predškolske i zdravstvene ustanove, sedam za objekte kulture, jedna sportska i jedna ustanova socijalne zaštite.

Za projekte u Vojvodini odobreno je 284, 9 miliona dinara, u Beogradu 183,3 miliona dinara i 532,7 miliona u ostatku Srbije.

Prema izveštaju Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita o sprovođenju Uredbe o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012. godini, od ukupno 1.146 primljenih zahteva za subvencionisane kredite odobreno je 1.061, a realizovano 373 kredita.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image