• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter-kop gradi metro stanicu u Kazahstanu

Inter-kop iz Šapca uskoro bi trebalo da počne radove na izgradnji metro stanice u Kazahstanu, a vrednost posla je sedam miliona evra.

"Očekujemo uplatu avansa, kako bi smo počeli radove na metro stanici. U posao na železnici smo ušli jer je to sektor gde će u Srbiji narednih godina biti investirano tri milijarde evra" kaže vlasnik Inter-kopa Rade Nikolić.

Pored posla u inostranstvu šabački građevinari angažovani su na mnogim lokacijama u na domaćem terenu, od obilaznice oko Beograda i radova na Dobanovačkoj petlji, preko početka izgradnje socijalnih stanova u naselju Kamendin u Zemunu i parternog uređenja naselja "Dr Ivan Ribar" u Novom Beogradu, do izgradnje nadvožnjaka na deonici Bulevara Evrope u Novom Sadu i završetak radova na Zrenjaninskoj petlji...

Zahvaljujući strateškoj saradnji Inter-kopa i italijanske kompanije Margariteli očekuje se završetak izgradnje fabrike za proizvodnju pragova u Kosjeriću, čiji će kapacitet u prvoj fazi prizvodnje biti 150.000 pragova godišnje.

Inter-kop je, kako kažu, jedna od vodećih građevinskih firmi u Srbiji, pa stoga i "ne čudi što 95 odsto ukupnog angažovanja čine ugovori sa državom", rečeno je Tanjugu tokom "Dana otvorenih vrata" koji je ta kompanija organizovala za novinare.

Izgradnja Glavnog poštanskog centra u Zemunu i stanova u novom beogradskom naselju "Stepa Stepanović" samo su neki od velikih projekata na kojima je Inter-kop bio angažovan prošle i ove godine.

Međutim, pored dosta posla ima i dosta problema. Nikolić napominje da je, osim ekonomske krize i rigoroznih bankarskih uslova, i nelojalna konkurencija pogubna za domaću građevinsku industriju.

"Imamo sve veći priliv stranih građevinskih kompanija koje se pojavljuju na tenderima sa veoma niskim cenama, nerealno niskim, tako da su domaće građevinske kompanije u nezavidnom položaju. S obzirom na krizu i obim posla, zadovoljan sam da poslujem na pozitivnoj nuli, da isplatim radnike, servisiram banke ... ", kaže Nikolić.

"Inter-kop" je osnovan 1991. u Mišaru kod Šapca. Trenutno sa povezanim firmama zapošljava 2.200 ljudi u sektorima od građevinarstva, preko transporta do proizvodnje kamena i asfalta, i trgovina građevinskim materijalom.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image