• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNS: Preispitati poslovanje EPS-a

Naprednjaci traže proveru poslovanja EPS-a, smenu direktora i predsednika kompanije zbog kriminala i korupcije u toj firmi, što koči investicije u energetiku. IZ EPS-a dematovali sve navode naprednjaka.

"Smatramo da su generalni direktor Elektroprivrede Srbije i predsednik Upravnog odbora tog preduzeća ljudi, koji ne samo da treba da budu smenjeni, čak i pre nego što se formira nova vlada, nego i čiji rad i poslovanje treba da bude provereno", rekla je Zorana Mihajlović, članica predsedništva SNS.

"Svetska banka rekla je da u EPS-u caruje kriminal i korupcija. Istina je da investicija u elektroenergetici u Srbiji nema zbog kriminala I korupcije", rekla je Mihajlović koja je članica Predsedništva SNS.

"Investicija nema zbog toga što oni koji danas vode EPS i energetiku rade za energetske tajkune, imenom i prezimenom za firme Vojina Lazarevića", kazala je funkcionerka SNS.

Ona je rekla da iz EPS-a navode da Srbija treba da poveća cene električne energije za 80 odsto do 2014. godine.

Na konferenciju SNS reagovali su i EPS-a sledećim saopštenejm.

U sistemu EPS-a godišnje se ugovori i realizuje oko 10.000 javnih nabavki. Od tog broja se prosečno oko 200 javnih nabavki poništi odlukama sopstvenih komisija ili odlukama Komisije za zaštitu prava ponuđača. To je oko dva odsto i svi ugovori stoje na raspolaganju javnosti i uvid se može izvršiti na zakonski način.

Tačno je da je u proteklom periodu potpisano više Memoranduma i Protokola o saradnji sa stranim državama i firmama sa jedinom motivacijom privlačenja potencijalnih investitora u srpsku energetiku. Naravno da je i ova dokumentacija dostupna. Taj nivo dokumenata nema karakter ugovora i ne proizvodi finansijske obaveze.

Tvrdnja da EPS traži poskupljenje električne energije od 80 odsto je već više puta demantovana. Pre nekoliko meseci, u skoro svim medijima je objavljeno da je po Studiji Svetske banke u narednih nekoliko godina potrebno da struja u Srbiji poskupi između 40 i 80 odsto.

Sa Svetskom bankom, inače, imamo izvanrednu saradnju i upravo danas smo primili njihove čestitke za dobru realizaciju i vođenje projekata u distributivnom sektoru.

Potpuno su netačne tvrdnje o "ugradnji tajkuna" u finansijske transakcije. Ukoliko se misli na poslove trgovine strujom oni se zaista često obavljaju sa privatnim firmama po proceduri Zakona o javnim nabavkama sa jasnim kriterijumom najbolje cene. U tim nabavkama i prodajama nikad nije bilo prigovora.

Nejasno je odakle potiču najave o ugroženoj sigurnosti snabdevanja tokom ovog leta. Naravno da se radi o potpunom proizvoljnom mišljenju i neistini, saopšteno je iz Sektora za donse sa javnošću EPS-a.

(MONDO/agencije)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image