• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko to širi vesti o bankrotu Srbije?

Ne postoji bilo koji osnov da se iznose stavovi da Srbiji preti bankrot ili kriza javnog duga, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Ministarstvo napominje da Vlada Srbije redovno izvršava sve obaveze, poput plata, penzija i socijalnih davanja i da će to nastaviti da čini i u narednom periodu.

U saopštenju "povodom pojedinih navoda u medijima da državi preti bankrot, odnosno da se dovodi u pitanje isplata socijalnih davanja građanima" se ističe da je ekonomska situacija u zemlji ozbiljna i uslovljena ekonomskom krizom u Evropi, zbog čega je revidiran rast BDP u ovoj godini sa 1,5 na 0,5 odsto.

Međutim, kako se dodaje, ne postoji bilo koji osnov da se iznose stavovi da Srbiji preti bankrot ili kriza javnog duga, pošto je poznato da Srbija spada među niže zadužene zemlje Evrope kojoj je u toku krize povećan i potvrđen kreditni rejting.

Ministarstvo ukazuje da je neophodno da i nova Vlada nastavi sa odgovornom ekonomskom politikom, sprovede konsolidaciju budžetskog deficita i nastavi saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), jer samo na taj način Srbija može odgovoriti ekonomskim izazovima i stvoriti uslove za povećanje životnog standarda građana.

Stoga je važno i da se nova Vlada formira u što kraćem roku, pošto postojeća u tehničkom kapacitetu nije u mogućnosti da donosi odluke i sprovodi programe od značaja za ekonomski oporavak zemlje, navodi se u saopštenju.

(FoNet)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan - Nish

Mislim da će Srbija i pored ovih mera ipak doživeti bankrot. Čak i da Vlada otpusti zaposlene u javnim preduzećima to nas neće spasiti jer je Srbija u goroj situaciji od Grčke i nema ko da joj pomogne. Mislim da u javnom sektoru neće biti veća otpuštanja i ako bi trebalo jer su to potencijalni glasači odredjenih stranaka pa i vladajuće. Otkazi u Državnim preduzećima bi mogli da izazovu nemire i da destabilizuju Zemlju. Kako god ga okrenemo nema nam spasa.

special image