• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TV: Što je dobro kad živiš kod granice

Subotica, drugi po veličini grad u Bačkoj, nalazi se tik uz granicu sa Mađarskom što Subotičanima i njihovim gostima pruža priliku da često skoknu u Segedin koji važi za jedan od najpovoljnijih gradova u regionu.

Iako su godine nestašice osnovnih životnih namirnica, kozmetičkih proizvoda i slatkiša odavno za nama, mnogi građani Subotice još uvek koriste privilegiju života uz granicu i kupovinu obavljaju često "preko grane".

Odlaskom u kupovinu "kod komšija" može se uštedeti i do 70 odsto.

"Idem često 'preko', jer je jeftinija hrana, a znači mi i kad pronađem povoljnu kozmetiku. Kupujem za lične potrebe, pa ne nailazim na probleme kad prelazim granicu", kaže jedan Subotičanin.

Tokom "šoping tura" u poznatim marketima - "Tesku" (Tesco), "Kori" (Cora), "Arkadi", "Lidlu" (Lidl) i drugim, najčešće se kupuju mesni proizvodi, dodaci za pripremu jela, prašak za veš i tehnika.

Većina prehrambenih proizvoda jeftinija je za oko 30 odsto, a proizvodi koji se kod nas ne uvoze su najatraktivniji za kupce.

Subotičanima se isplati da kupovinu obave u obližnjem Segedinu, koji je udaljen oko 40 kilometara, jer im nije potrebno mnogo novca za prevoz, a dobro im dođe i povraćaj poreza na granici.

Pogledajte kako građani Subotice "ocenjuju" život "na granici":



(MONDO - Danica Čigoja)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image