• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stranci zadovoljni poreskom reformom

Međunarodni monetarni fond (MMF) i Evropska unija zadovoljni su reformom poreskog sistema u Srbiji, izjavili su danas predstavnici Poreske uprave i EU delegacije u našoj zemlji.

MMF ima sa nama stalnu komunikaciju, čak je stalni konsultant MMF - a u Poreskoj upravi", rekao je novinarima direktor Kancelarije za modernizaciju Poreske uprave Aleksandar Dragojlović.

On je rekao da je MMF u poslednjem izveštaju iz decembra 2011. naveo da je ostvaren napredak u modernizaciji i jačanju kapaciteta Poreske uprave, pre svega strateških kapaciteta.

MMF je tadadao određene preporuke u kojim segmentima bi trebalo da se unapredi efikasnost, na primer kod kontrole naplate.

Dragojlović je najavio da će EU iz sredstava IPA 2011. finansirati još jedan projekat sa 7,6 miliona evra, a Srbija će izdvojiti 1,7 miliona evra, za dalju IT modernizaciju Poreske uprave, a koja bi trebalo da počne u oktobru.

Novi sistem naplate poreza će biti napravljen tokom realizacije tog projekta, novo poresko računovodstvo, novi sistem upravljanja ljudskim resursima i novi sistem finansijskog knjigovodstva, kazao je on.

EU je, prema njegovim rečima, do sada pomogla Poresku upravu Srbije sa oko 20 miliona evra.
Peredstavnik EU delegacije u Srbiji Hoze Antonio Gomez je izjavio da je Srbija dosta napredovala u oblasti oporezivanja i da se stalno sprovode mere u okviru reforme poreskog sistema i restrukturiranju Poreske uprave.

Gomez je kazao da su, ipak, potrebni dalji napori za unapređivanje posrednog i neposrednog oporezivanja, na primer PDV - a i načina suzbijanja "sive ekonomije".

(Tanjug/MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image