• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijanje za posao kao umetnost

Profesorka Miljana Prodan od svojih odbijenica sa konkursa za posao napravila umetničko delo.

U Domu kulture u Višegradu održan je performans pod nazivom "Perspektiva", na kome je profesor srpskog jezika i književnosti iz Višegrada Miljana Prodan izložila 50 odbijenica na konkurse za posao, sakupljenih za dve godine.

Na sinoć održanom performansu prikazan je kratki dokumentarni film o njenom bezuspešnom traganju za zaposlenjem, a mladi glumci Dramskog studija Doma kulture izveli su odlomak iz predstave "Jazavac pred sudom".

"Od 2010. godine slala sam zahteve za prijem na konkurse, i to ne samo u Republici Srpskoj, već i u celoj BiH. Na ovakav vid javne prezentacije odbijenica na konkurse odlučila sam se zbog protesta, jer je nemoguće da baš na svih 50 konkursa nisam zadovoljila kriterijume", rekla je Prodanova.

Ona dodala da je u nekoliko slučajeva konkurisala i na mesto higijeničarke, ali da ni tu nije dobila prolaznu ocenu kod prijemnih komisija, dok su joj u Sarajevu odbijenicu obrazložili time "da ona kao profesor srpskog jezika ne može predavati bošnjački jezik".

"Trenutno volontiram u Narodnoj biblioteci 'Ivo Andrić' u Višegradu i završavam master studije u struci. Nadam se da ću tada imati veće šanse na posao, ako ne u školama, bar u Andrićevom institutu, koji se osniva u Andrićgradu", naglasila je Prodanova.

(Srna)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan - Nish

I ja idem deset godina na Sajmove zapošljavanja i ne mogu da verujem da baš ni kod jednog poslodavaca za tolike godine ne mogu da zadovoljim kriterijum. To je zato što se u Srbiji i ostalim EKS Republikama svodi sve na tome koliku vezu imate i da li vam neko radi ili je radio u toj ustanovi u kojoj planirate da zasnujete radni odnos.

special image