• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajatović: Vlada napreduje, EPS ostaje srpski

Potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović izjavio je danas da razgovori o formiranju nove vlade idu dobro, kao i da nova vlada neće prodati Elektroprivredu Srbije.


Bajatović je novinarima u Privrednoj komori Srbije, nakon rasprave o ekonomskim ciljevima Srbije, rekao da ne može da kaže detalje razgovora i pregovora o formiranju vlade i ukazao da ona mora biti formirana što pre, s obzirom na velike probleme u društvu koji zahtevaju hitno rešavanje.

"Očekujemo da će stvari doći na svoje mesto u što kraćem roku", rekao je Bajatović.

Zapitan da prokomentariše izjavu nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića da tajkuni žele vladu SPS-SNS-URS, Bajatović je rekao da osim što njemu kažu da je ovlašćeni državni tajkun, sa drugim tajkunima nije razgovarao oko vlade.



Uz napomenu da ne može da kaže ništa o kadrovskim rešenjima buduće vlade, Bajatović je rekao da se zna samo da će Ivica Dačić biti premijer.

Na pitanje o ekonomskom programu nove vlade, Bajatović, koji je direktor preduzeća "Srbijagas", je rekao da je on sačinio predlog mera koje će predložiti Dačiću, ali da on mora biti usaglašen sa ostalim koalicionim partnerima.

"Na kraju se mora doći do zajedničkih politika, bilo bi neozbiljno da idemo na nove izbore", odgovorio je Bajatović na pitanje šta će se dogoditi ukoliko se ta politika ne usaglasi.

Upitan da li će EPS i Telekom biti prodati Rusima, Bajatović je rekao da nova vlada neće prodati EPS, kao i da su mediji predimenzionirali ulogu Rusije ili bilo koje druge zemlje.

"Nama treba srpska vlada koja će da rešava ove probleme. Osnovna poluga u rešavanju socijalno ekonomskih problema treba da budžtu se i u svoje kljuse. Imamo mi dovoljno znanja i resursa i dovoljno kadrova koji se mogu pozabaviti tim pitanjem. To ne znači da nam ne trebaju strane investicije, ali ne po diktatu koji drži povučenu ručnu kočnicu u smislu investicione potrošnje", rekao je Bajatović.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image