• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS: Popust na štednju ostaje do kraja godine

Upravni odbor EPS produžio je, kao što je i najavljivano, dodatni popust od 11,89 odsto za racionalnu potrošnju struje, odnosno potrošnju do 350 kilovat-časova u toku 30 dana.

Kako navode u Elektroprivredi Srbije, važenje popusta je produženo do kraja ove godine ili do promene cene struje u ovoj godini.

Prema raspoloživim podacima pravo na taj popust ostvaruje oko 1,2 miliona potrošača, ali, prema pisanju štampe, tek polovina to i iskoristi.

Popust mogu da ostvare domaćinstva koja nemaju dugovanja za struju i obaveze izmiruju do roka za plaćanje označenog na računu.

Mesečna potrošnja utvrđuje se srazmerno odnosu obračunskog perioda i perioda od 30 dana, što znači da se utvrđuje prosečna dnevna potrošnja koja ne sme da pređe 11,66 kilovat-sati.

Kupac ima pravo na popust samo za objekat koji služi za stanovanje. Pravo na popust nemaju kupci koji u nazivu imaju reč garaža, podstanica, zajedničke prostorije ili lift, kao i vikendice.

Redovne platiše bez obzira na potrošnju imaju popust od pet odsto, tako da oni koji troše manje od 350 kilivat-sati mesečno i redovno plaćaju obaveze mogu da ostvara popust od 11,89 odsto.

Vanredni popust za racionalnu potrošnju EPS je uveo i zimus u vreme velike potrošnje struje u februaru zbog ekstremnih hladnoća.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image