• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinar ponovo preko 116,00

Domaća valuta i danas nastavlja trodnevnu tendenciju pada prema evru tako da je srednji kurs 116,2668 dinara za jedan evro kao i pre otprilike mesec dana.

Dinar je na jučerašnjem međubankraskom utvrđivanju pariteta prema evru izgubio još 0,8 odsto vrednosti, u . u proteklih mesec dana 0,7 odsto, a od početka ove godine 10 odsto.

U odnosu na isti pre godinu dana dinar je sada 11,4 odsto slabiji prema evru.

Guverner NBS Dejan Šoškić izjavio je juče da, kada se radi o kretanju kursa, dinar je prema evru izgubio nešto manje od 10 odsto od početka godine, što, kako je naveo, nije pomeranje koje je neobično u režimu fluktuirajućeg deviznog kursa u kome je Srbija.

U julu je dinar ojačao za 0,7 odsto čemu su najviše doprinele izmene regulative o obaveznoj rezervi banaka, koje su za rezultat imale stabilizaciju kretanja na deviznom tržištu, dodao je Šoškić.

Srpska nacionalna valuta je ove godine bila najjača 11. januara, kada je srednji kurs bio 103,6922 dinara za evro, dok je najslabija bila 4. juna, kada je jedan evro vredeo 117,6943 dinara.

Centralna banka je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala 1,288 milijardi evra da bi održala stabilnost nacionalne valute.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image