• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod Hrvata funkcioniše "doprinosi, pa plate"

U dva meseca primene zabrane isplate plata bez doprinosa, hrvatska državna kasa je punija za 220 miliona kuna (29,37 miliona evra) doprinosa.

Samo u maju u državni budžet je zahvaljujući toj odluci vlade, sličnoj onoj čija se prva faza od početka meseca sprovodi u Srbiji, stiglo 124 miliona kuna (16,55 miliona evra).

Broj radnika kojima poslodavci ne uplaćuju doprinose uz plate zadnjih meseci kreće se oko 80.000, piše riječki "Novi list" i ističe da je krajem prošle sedmice na listi loših poslodavaca koji radnicima nisu platili doprinose, a prema tome nisu mogli isplatiti ni plate preko računa u banci, bilo 26.826 preduzeća.

U dva meseca zabrane isplate plata bez doprinosa više od 13.000 poslodavaca počelo je uredno da plaća doprinose svojih radnicima.

Početkom maja kad je započela primena vladine odluke poreska uprava imala je, na osnovu podataka za februar i mart popis od 45.711 poslodavca koji nisu uredno plaćali doprinose za svoje radnike, a u tim je preduzećima radilo više od 205.000 radnika.

Kontrola koju sprovode banke i zabrana isplate plata bez doprinosa pokazala je da problema s isplatom doprinosa ima oko 27.000 poslodavaca u Hrvatskoj koji zapošljavaju preko 80.000 radnika.

Nakon što je ostale prisilila da zagrabe u rezerve i počnu
plaćati doprinose ili da se barem dogovore s poreskom upravom oko reprogramiranja dugova, država će osim stroge kontrole morati naći neka druga rešenja za rečenih 80.000 radnika.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image