• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imlek ponovo pregovara sa sindikatima

Uprava beogradskog Imleka započeće novi socijalni dijalog sa reprezentativnim sindikatima u Novosadskoj mlekari da bi se rešio status 76 zaposlenih koji su radili u pogonu u Novom Sadu koji je zatvoren.

Generalni direktor Imleka Slobodan Petrović rekao je danas na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine da kompanija ne želi da iko ostane bez posla i da će im biti ponuđen isti posao u nekoj drugoj mlekari iz sistema ili posao sličan njihovoj stručnoj spremi.

Petrović je rekao da je Imlek bio prinuđen da zatvori mlečni pogon u Novosadskoj mlekari zbog teške finansijske situacije. Imlek je već zatvorio nekoliko pogona koji su bili nerentabilni.

"Iako smo započeli pojedinačne pregovore sa svih 76 radnika, sindikati su insistirali na otpočinjanju socijalnog dijaloga, što smo mi prihvatili i doneli odluku da sa sindikatima nađemo rešenje za sve radnike", rekao je Petrović. Biće nastavljeni i razgovori sa radnicima koji nisu članovi sindikata.

Vojvođanski sekretar za privredu, rad i zapošljavanje Miroslav Vasin rekao je da je doneta odluka da se do 31. avgusta nađe rešenje za zaposlene, koji će do tada biti na plaćenom odsustvu.

"Dogovor je da... niko od zaposlenih bez svoje volje ostane bez posla, a izjašnjavanje radnika biće nastavljeno do kraja avgusta", rekao je Vasin.

Predstavnici reprezentativnih sindikata prihvatili su da sutra započnu novi socijalni dijalog sa poslodavcem i najavili da se neće oglašavati u medijima sve dok on ne bude okončan.

Načelnica Inspekcije rada za Južnobački upravni okrug Ljiljana Stojšić rekla je da će inspekcija pratiti sočijalni dijalog i kasniju realizaciju dogovorenog između poslodavaca i zaposlenih.

Imlek je 12. jula doneo odluku o zatvaranju proizvodnog pogona u Novosadskoj mlekari. Poslovi prodaje, otkupa sirovog mleka i distribucije i dalje će se obavljati u novosadskom pogonu.

Imlek koji je u vlasništvu investicionog fonda Salford, ranije je zatvorio pogone u Pivnicama, Odžacima, Vršcu i Šidu radi, kako je rekao direktor Petrović, povećanja efikasnosti proizvodnje i "praćenja evropskih trendova" u mlekarskoj industriji.

Po njegovim rečima, u Srbiji ima 250 mlekara i vrlo brzo veći broj njih će biti zatvoren.

Petrović je rekao da je želja uprave da proda zatvorene pogone, ali to "ide jako teško".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image