• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imlek kupio desetinu Bambi Banata

Kompanija Imlek kupila je na Beogradskoj berzi 10 odsto akcija konditorske industrije Bambi Banat, a planira da kupi još 30 odsto.

Cilj ove kupovine je preraspodela vlasništva i konsolidacija Denjub fuds grupe pred izlazak na Londonsku ili Varšavsku berzu, potvrdio je danas direktor Imleka Slobodan Petrović.

"Odlučeno je da se konsolidacija obavi pod kapom Imleka kao najveće kompanije unutar Denjub fuds grupe, a narednih meseci je plan da Imlek postane vlasnik do 40 odsto Bambi Banata", kazao je on agenciji Beta.

Na Beogradskoj berzi juče je prodato 10 odsto akcija konditora Bambi Banat po ceni od 738 miliona dinara.

Blok trgovanjem prodato je više od 36.000 akcija Bambi Banata [BMBI] po ceni od 20.500 dinara za akciju.

Petrović je naveo da je u planu da Imlek kupi i do 40 odsto udela u mlekari Subotica, koja je takođe deo Denjub fuds grupe.

Prema njegovim rečima, tako bi Imlek postao najveći pojedinačni vlasnik tih kompanija, što bi u više segmenata poboljšalo poslovanje.

On je podsetio da je Denjub fuds grupa ranije najavila da će doći do preraspodele vlasništva tako da Imlak do kraja godine postane krovna organizacija pod kojom će poslovati ostale kompanije – Subotička mlekara, Bambi-Banat, ali verovatno i industrija vode i sokova "Knjaz Miloš" u kome 100 odsto vlasništva ima Denjub fuds grupa.

To znači, kako je dodao, da će se sve rukovoditi i voditi pod brendom Imleka, pre svega zbog izlaska na berzu, ali će i dalje postojati sve kompanije unutar grupe.

Petrović je kazao i da bi izlazak Imleka na berzu mogao da bude pomeren zbog ekonomske krize, navodeći da se to već dešavalo drugim velikim kompanijama.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image