• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pošta: Svašta smo preživeli, i Petkovića ćemo

Sindikati Pošta Srbije smatraju skandaloznim izjave "ministra kulture Srbije u najavi" Bratislava Petkovića o prevaziđenosti poštanskog saobraćaja.

Poštari takve ocene smatraju neodgovornim i opasni a u zajedničkom saopštenju reprezentativnih sindikata Pošta Srbije navodi se da je pošta svugde u svetu jedan od četiri stuba na kojima počiva država, da nigde nije ugašena i da oni neće dozvoliti da se to dogodi u Srbiji.

"Pošta Srbije postoji već 172 godine i obavlja javnu funkciju u interesu građana Srbije. Samoodrživ je sistem, nije na budžetu, već isti puni redovno izmirujuću svoje obaveze, a polovinu dobiti svake godine uplaćuje u budžet", navodi se u saopštenju.

Sindikat PTT Srbije i Sindikat Javnog preduzeća PTT Saobraćaja Srbija "Nezavisnost" su poručili da ljudi i "te kako šalju pisma".

"Pošta Srbije dnevno obradi više od milion pisama za koje ministar u najavi tvrdi da ne postoje, a osim toga Pošta je nosilac projekta e-uprave, nosilac digitalnog sertifikata, vremenskog žiga i glavni je partner državnim organima kao što su sudovi i poreska uprava", navodi se u saopštenju.

Sindikati su naglasili da Petković "bagatelište objekat" koji je u vlasništvu Pošte i koji je zarađen vrednim radom zaposlenih.

"Pošta je kroz istoriju preživela mnoge osvajače, režime, ratove i bombardovanja i sigurni smo da ćemo preživeti i bahate ministre u najavi", poručili su sindikati.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image