• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska banka krpi srpski budžet

Srbija bi mogla da dobije 400 miliona dolara pod izuzetno povoljnim uslovima, rekao posle razgovorima sa predstavnicima Svetske banke ministar Mlađan Dinkić.

Srpski budžet mogao bi da računa na 400 miliona dolara direktne podrške iz kredita Svetske banke pod izuzetno povoljnim uslovima.

Radi se o zajmovima sa rokom otplate od 18 godina i periodom počeka od pet do sedam godina, sa kamatnom stopom tek nešto više od jedan odsto, što predstavlja najpovoljnije uslove na svetskom tržištu, rekao je ministar Mlađan Dinkić, posle današnjih razgovora sa predstavnicima Svetske banke.

Na sastanku ministra finansija i privrede sa sastanku sa koordinatorkom delegacije Svetske banke za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž i šefom kancelarije u Srbiji Lu Breforom u Beogradu zaključeno je da će se nastaviti sa realizacijom projekata koji su započeti uz podršku Svetske banke i da ima mogućnosti i spremnosti za pokretanje novih projekata.

"Razgovarali smo o merama koje planiramo da primenimo kako bismo uveli red u finansijskom sektoru i javnim finansijama u celini. Svetska banka je izrazila spremnost da nastavi da pruža podršku Srbiji. To je veoma važno kako bi se što brže prevazišla katastrofalna situacija u kojoj se budžet trenutno nalazi", izjavio je Dinkić.

Dinamika odobravanja zajmova zavisiće od tempa sprovođenja predloženih reformi i dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

Drugi paket zajmova odnosi se na investicione projekte namenjene unapređenju poljoprivrede, saobraćajne infrastrukture, zdravstva i slično.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image