• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreditori zadovoljni radovima na Koridoru 10

Iz Svetske banke izrečeno zadovoljstvo "zbog visokog stepena saradnje i veoma dobre realizacije projekata" na srpskom delu panevropskog saobraćajnog Koridora 10.

Regionalna direktorka Svetske banke za Evropu Džejn Armitidž izrazila je danas u Beogradu zadovoljstvo "zbog visokog stepena saradnje i veoma dobre realizacije projekata koji se rade po predviđenim rokovima i na način koji podrazumeva svetski nivo kvaliteta".

Prilikom susreta sa ministrom saobraćaja Milutinom Mrkonjićem, direktorka Armitidž je kazala da se tokom posete svim gradilištima na Koridoru 10, uverila u maksimalnu angažovanost kompletne građevinske operative i naglasila da je učinjen ogroman napredak, u odnosu na 2011, kako je saopštilo resorno Ministarstvo.

To daje osnove za optimizam u pogledu završetka tog najvećeg projekta na zapadnom Balkanu, dodala je Armitidž.

Armitidž je naglasila da je obavila detaljne razgovore sa novim vlasnicima kompanije Alpina (s kojom ima problema oko utvrđivanja cene obavljenih radova), i da je dobila uveravanja da će većina započetih poslova biti završena do sredine naredne godine".

To se pre svega odnosi na deonice puta između Grabovnice i Grdelice, Vladičinog hana i Prevalaca, Prevalaca i Suvog dola, kao i Suvog dola i Doljih Neradovaca, obilaznice oko Dimitrovgrada i mosta na Velikoj Moravi.

"Razgovarali smo i o novonastaloj situaciji i pukotinama koje su se pojavile na tunelu kod Dimitrovgrada, što je zahtevalo da se pronađe novi način rada, kako bi se radovi nastavili punim intenzitetom," kazala je Armitidž.

Ministar Mrkonjić je kazao kako se Svetska banka do sada pokazala da potpuno razume potrebe Srbije, a portfolio ministarstva kome je on na čelu je kod te finansijske institucije najveći

Mrkonjić je, uz uveravanja da je opredeljenje nove vlade da maksimalno i krajnje dinamično privede sve radove kraju

"Predstoji i veliki posao na rehabilitaciji puteva, a odobrenih 13 miliona dolara, želimo što pre da investiramo, kao i da drastično poboljšamo bezbedonosne saobraćajne uslove," primetio je ministar.

Generalni direktor preduzeća Koridori Srbije, Mihajlo Mišić, složio se sa konstantacijom da "svi ugovorom pokriveni projekti idu veoma dobro i zbog činjenice da se finasiranje odvija u kontinuiteti i bez ikakvih poteškoća".

Generalni direktor Mišić je potvrdio da se menadžment te firme slaže da bude prihvaćen novi metod rada, zbog nastalih pukotina u tunelu.

"To je posebno značajno kako bi smo pre zime "ušli u brdo, i tako stvorili uslove da u zimskom periodu radove izvodimo u zaštićenim uslovima," dodao je Mišić.

Armitidž je izrazila zadovoljstvo i zbog nedavno potpisanog sporazuma na rehabilataciji reke Save između Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, istakavši da je to primer dobre regionalne saradnje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image