• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Utva dobila remont izvoznih letelica

Avio industrija Utva iz Pančeva zaključila je sa Jugoimportom SDPR dva ugovora za remont i održavanje 26 ranije isporučenih aviona na Bliski istoka i Jugoistočnu Aziju.

Kako je saopšteno iz pančevačke kompanije, Jugoimport je nedavno ugovorio izvoz vazduhoplovnih podsistema, rezervnih delova i opreme koji će obezbediti Utvi nivo poslovanja, koji je ostvarila u poslednje dve godine.

Utva je u saradnji sa Jugoimportom počela projekat osvajanja i isporuke četiri vrste vazduhoplovnog naoružanja za ugradnju na srednje helikoptere i školsko-borbene avione.

Većina naoružanja je isporučena, a prošle nedelje, kupac sa Bliskog istoka primio je prvu seriju poslednje vrste naoružanja.

U narednom periodu očekuje se potpisivanje ugovora za izvršenje instalacionih radova i ugradnju sistema u vazduhoplove kupaca.

Najznačajniji i najperspektivniji kapitalni projekat koji treba da se realizuje, u neposrednjoj saradnji sa Jugoimportom i Vojno tehničkim institutom, jeste razvoj i osvajanje proizvodnje savremenog turboelisnog aviona "kobac".

Avion će biti namenjen za naprednu i borbenu obuku, kao i za vatrenu podršku protivpobunjeničkih i protivterorističkih operacija, a prema primenjenom konceptu, tehničkim rešenjima i performansama, pripadaće svetskom vrhu te kategorije aviona.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image