• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz "Minel - trafo" Popoviću prete štrajkom

Jedna od firmi iz grupe ABS Elektro Nenada Popovića (DSS), trenutno najveće i najuspešnije kompanije iz kompleksa elektromašinogradnje u Srbiji, je pred štrajkom.

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata i Samostalni sindikat preduzeća "Minel - trafo" iz Mladenovca doneli su odluku o stupanju u generalni štrajk od 2. avgusta, uz poštovanje minimuma procesa rada.

Štrajk će početi ujutro u sedam časova i sprovodiće se u prostorijama i krugu preduzeća, a trajaće do ispunjenja zahteva ili do postizanja dogovora sa poslodavcem, navedeno je u saopštenju Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).

Od poslodavca, a kompanija je u vlasništu potpredsednika Skupštine Srbije (iz redova DSS) Nenada Popovića, sindikati traže isplatu februarske zarade zaključno sa današnjim danom, kao i isplatu martovske zarade i 50 odsto aprilske najkasnije do 15. avgusta.

Traži se i isplata ostatka aprilske zarade do kraja avgusta.

U saopštenju prosleđenom medijima zahteva se pokretanje proizvodnje i rešavanje nagomilanih problema u preduzeću.

ASNS "Minel - trafo", ističe se, danas je uputila dopis generalnom direktoru tog preduzeća Draganu Pavićeviću i predsedniku Upravnog odbora (UO) Juraju Smlatniku sa zahtevom za hitnim rešavanjem nagomilanih problema u fabrici.

Kompanija ABS Minel je trenutno najveća i najuspešnija kompanija iz kompleksa elektromašinogradnje u Srbiji.

Kompanija u okviru kompanije ABS Elektro, međunarodne grupe kompanija koja je poslovno prisutna na tri kontinenta, u preko 20 zemalja i koja ima preko 4.000 zaposlenih.

U sastavu ABS Minela na teritoriji Srbije posluje sedam kompanija: ABS Minel Transformatori, ABS Minel Trafo, ABS Minel Fepo, ABS Minel Elektrooprema, ABS Minel Elektrogradnja, ABS Minel Kontaktne mreže i ABS Minel Inženjering, sa preko 1100 zaposlenih.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image