• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prinudni odmor za 300 radnika NIS-a

Naftna industrija Srbije (NIS) uputila je od danas više od 300 radnika na plaćeni prinudni odmor od 45 radnih dana zbog smanjenja obima njihovog posla, kazali su agenciji Beta u NIS-u.

Kako su rekli zvaničnici preduzeća, radnici upućeni na prinudni odmor obavljaju "niskokvalifikovane kancelarijske poslove" koji nisu povezani sa proizvodnjom.

Na pitanje novinske agencije Beta da li se planira i drugo smanjenje broja zaposlenih, kazali su da imaju "dvosmernu cirkulaciju zaposlenih" - fluktuaciju, od oko 10 odsto.

U NIS su kazali i da zaposleni koji se odluče na dobrovoljni odlazak iz preduzeća dobijaju otpremninu u skladu sa zahtevima Zakona o radu i sa odredbama socijalnog programa.

Tim programom su predviđene otpremnine od 750 evra po godini radnog staža. Socijalni program važi do 31. decembra 2012. godine.

Optimizacija broja zaposlenih u NIS praćena je radom tranzicionih centara u okviru kojih se zasposlenima koji napuštaju kompaniju, nude saveti, dodatno obrazovanje ili nalaženje novih poslova.

Ako zaposleni ne želi da napusti NIS, nudi mu se premeštaj na druge poslove u novoj organizaciji, kazali su u toj kompaniju.

U 2011. godini u NIS je zaposleno 200 mladih stručnjaka, a njihov broj bi trebalo da se poveća na 500. U NIS kažu da je oko 350 ljudi dobilo posao u kompaniji "u drugim formatima".

Agenciji Beta su u NIS kazali da se od 2009. godine, kada je ruski Gaspromnjeft postao većinski valsnik, uvodi automatizacija proizvodnih i servisnih procesa, što se odražava na osoblje.

Po poslednjim podacima NIS, na kraju 2011. godine ta firma je imala 9.076 zaposlenih i neto dobit od 40,6 milijardi dinara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image