• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komisija neprimereno napada sud,smatra Sunoko

Komisija za zaštitu konkurencije svoje greške oko donošenja zabrane koncentracije tržišta šećera pokušava da pripiše sudu, kažu iz kompanije Miodraga Kostića.

Komisija za zaštitu konkurencije je dana 7. avgusta 2012. izdala saopšenje za javnost kojim komentariše rad Upravnog suda Republike Srbije, a posebno presudu tog suda kojom je poništeno rešenje Komisije o zabrani koncentracija kompanije Sunoko nad kompanijom Hellenic Sugar Industry.

Kompanija Sunoko smatra da je navedeno saopštenje primer nedozvoljenog i neprimerenog komentarisanja rada sudova, sa očiglednom namerom da se sopstveni propusti u radu pokažu kao namera Upravnog suda da ,dezavuiše" rad Komisije za zaštitu konkurencije.

Kada se Komisija već poziva na odredbe Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, a koja se uzgred rečeno ne odnosi na državne organe, onda isto tako Komisija treba prihvatiti činjenicu da sudska kontrola rada upravne vlasti i postoji radi zaštite prava i sloboda građana i pravnih lica o čijim pravima odlučuje upravna vlast, u ovome slučaju Komisija za zaštitu konkurencije, piše u saopštenju kompanije uvlasništvu novosadskog biznimena Miodraga Kostića.

Kompanija Sunoko nije javno komentarisala rešenje Komisije kojim je zabranjena koncentracija kompanije Sunoko nad kompanijom Hellenic Sugar Industry, iako je za to imala mnogo valjanih razloga, već je koristila zakonom predviđena pravna sredstva za odbranu svojih prava.

Potpuno smo sigurni da bi za članove Komisije bilo neprihvatljivo javno raspravljanje o radu Komisije u ovome predmetu, nivou stručnosti i nivou razumevanju opšteg interesa, načinu zaštite tržišne konkurencije i mogućem favorizovanju partikularnih interesa nekih drugih učesnika na tržištu šećera.

Takođe, moglo bi se mnogo i dugo javno raspravljati o opravdanosti razloga iz poništenog rešenja, upoređujući te razloge sa stvarnim tržišnim odnosima na domaćem i inostranom tržištu šećera, pa i proveriti da li je zaista tačno da domaći kupac šećera plaća znatno veću cenu od inostranog kupca.

Tačno je međutim da tekuća veleprodajna cena šećera na domaćem tržištu iznosi između 680-700 evra po toni, dok cena po kojoj Sunoko prodaje šećer inostranim kupcima iznosi između 740-750 evra po toni.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image