• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azerbejdžanci izdejstvovali eksproprijaciju

Na intervenciju premijera Ivice Dačić Ministarstvo finansija je opredelio "određena interventna sredstva" za eksproprijaciju na Koridoru 11, kaže Velimir Ilić. Deo novca bi mogao da stigne i iz NIS-a.

Kada ekspropriajcija bude završena Azerbejdžanci, koji su Srbiji dali kredit od 300 miliona evra, mogu da nastave bez zastoja da grade autoput od Ljiga do Preljine, kaže ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić.

Dodatan novac za otkup zemljišta na trasi autoputa možda će doći od Naftne industrije Srbije. Ministar je kazao da je NIS-u predložio da se ovih dana oglase da li su zainteresovani da kupe sve lokacije za pumpe na budućem autoputu do Crne Gore.

"Oko 60 do 70 odsto troškova eksproprijacije bi se tako moglo isplatiti i izbegli bismo mafijaše da kupuju pumpe", rekao je Ilić.

Ministra je, kaže, predložio i da se raspiše tender za sve koji žele da grade hotele, motele i restorane, podele lokacije i iskoristi novac za gradnju.

On je naveo da za rešavanje tih problema ima podršku od premijera, od "(potpredsednika vlade) Vučića koji je oko toga svakodnevno na liniji", ali i od ministra finansija Mlađana Dinkića bez obzira na njihove problematične odnose u prošlosti.

Ilić je rekao da bi neiskorišćenu državnu imovinu trebalo staviti u funkciju građana, a ne da razni objekti propadaju, na primer kasarne, započeti kompleks na Crnom vrhu kod Bora, hotel u Jošaničkoj banji...

On je kazao da će za njega prioriteti u radu biti izgradnja autoputa na Koridoru 11, zapošljavanje građevinara i završetak legalizacije da bi se umrtvljni kapital građana stavio u funkciju.

Za taj koridor ponudu su dali i Kinezi, nude "veoma povoljne uslove" sa ulaganjem od dve i po milijarde evra.

Zvanična ponuda biće u vladi početkom septembra. Do sada postoji samo pismo o namerama. Pored 'Puteva i mostova' i druge kineske najveće državne kompanije i banke oglasile su se i žele da učestvuju", izjavio je Ilić u intervjuu za Tanjug.

Za učešće u izgradnji autoputa od Beograda do Crne Gore, takođe, su se interesovali, kako je rekao, Španci i Austrijanci koji sada pripremaju ponude.

(Tanjug, foto: Beta/ Nenad Petrović)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image