• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traže zabranu izvoza žitarica

Proizvođači hrane za životinje zatražili su da se zabrani izvoz žitarica jer zbog suše nema dovoljno sirovina za proizvodnju stočne hrane.

Proizvođači hrane za životinje zatražili su da se zabrani izvoz žitarica, uz obrazloženje da u svetu, pa ni kod nas, zbog suše nema dovoljno sirovina za proizvodnju stočne hrane, pa će u suprotnom doći do pokolja stočnog fonda, saopšteno je danas iz Privredne komore Srbije (PKS).

Zbog posledica suše i prepolovljenog roda svih poljoprivrednih kultura, pre svega, sirovina za proizvodnju hrane za životinje, predlažemo Vladi Srbije da hitno donese odluku o zabrani izvoza žitarica, zaključeno je na sastanku Grupacije proizvođača hrane za životinje Udruženja za poljoprivredu, prehrambenu i duvansku industriju i vodoprivredu PKS.

Zabrana, kako se ističe, pre svega, treba da se odnosi na kukuruz, soju, suncokret, ali i na pšenicu.

Pored toga, potrebno je da PDV u ovoj delatnosti bude na nivou od osam odsto, kako bi se bar donekle ova oblast uskladila sa realnim stanjem na tržištu.

Na taj način se pomažu i farmeri, pa se stabilizuje stočarska proizvodnja, koja je dovedena na rub propasti, ističe se u saopštenju.

Proizvođači hrane za životinje su istakli da posle liberalizacije svih proizvoda sa EU od 2014. Godine stočarstvo dolazi u još težu situaciju, a kako bi objasnili težinu problema, zatražili su i hitan sastanak sa ministrom poljoprivrede u Vladi Srbije Goranom Kneževićem.

(FoNet, foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image