• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić kao zapeta puška čeka MMF

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je danas da je Srbija spremna za razgovore sa MMF i da "mogu da dođu kad god žele".

Govoreći o nastavku saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom, Dinkić je rekao da je odmah po preuzimanju ministarstva uputio pismo predsedniku Fonda za Evropu i poručio im da mogu da dođu u Srbiju kad god žele.

"Mi smo već sada spremni za razgovore", naglasio je Dinkić i napomenuo da je pri kraju posao oko izrade rebalansa budžeta za ovu godinu i okvirnog budžeta za 2013. godinu.

Planirano je da se u budžetu smanje neki neposredni troškovi države, a da se istovremeno pomogne pokretanje privrede i da se na taj način poveća prihodna strana u državnoj kasi.

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Bogdan Lisovolik, 8. avgusta ove godine je potvrdio da je stigao zahtev srpskog Ministarstva finansija i privrede, u kojem se traži dolazak misije MMF-a u zemlju radi procene stanja na terenu, i dodao da odluka o tome da li će misije biti tek treba da bude doneta.

Lisovolik je u izjavi Tanjugu naveo da je još rano govoriti o detaljima mogućeg aranžmana, ukoliko do njega dođe.

On je, na pitanje da li će izmene Zakona o NBS uticati na pregovore sa Srbijom i da li će u vezi sa tim biti nekih uslova, naglasio da MMF pridaje veliku važnost pitanjima autonomije centralne banke i sprovođenja monetarne politike.

"Ta pitanja imaju veoma važno mesto u našim savetima o ekonomskoj politici, posebno kad je reč o programima sa Fondom. U tom kontekstu, najnovije izmene Zakona o NBS treba pažljivo proceniti i revidirati, s obzirom na moguće značajne nepovoljne posledice po celokupnu makroekonomsku stabilnost u Srbiji, kao i posledice po program sa Fondom", rekao je Lisovolik.

(Beta, foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image