• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikea u Srbiji do kraja 2013?

Očekuje se da multinacionalna kompanija Ikea najkasnije do kraja 2013. u Beogradu otvori prvu od pet robnih kuća u Srbiji.

To će se dogoditi ukoliko u razumnom roku budu završene procedure izdavanja građevinskih i drugih dozvola, saopštilo je danas Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija .

Mogućnost otvaranja robnih kuća najavljena je u razgovoru potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine Rasima Ljajića sa rukovodiocima kompanije Ikea.

Ljajić je razgovarao sa rukovodiocima kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Draganom Skaluševićem i Vladimirom Vasiljevićem o planovima poslovanja tog multinacionalnog preduzeća u Srbiji i načinima na koji država može da olakša položaj sličnih kompanija na tržištu.

Skalušević, regionalni direktor prodaje Ikea za jugoistočnu Evropu informisao je Ljajića o planovima kompanije da u narednom periodu otvori pet prodajnih centara u Srbiji.

Ministar Ljajić je, govoreći o funkcionisanju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, istakao da će svi sektori u resoru u budućnosti biti u potpunosti na raspolaganju domaćim i stranim investitorima, kako bi im bilo omogućeno lakše poslovanje, a složene birokratske procedure olakšane ili potpuno ukinute, navedeno je u saopštenju.

Ljajić je nagovestio i skoru promenu pojednih zakonskih akata u oblasti trgovine, u cilju poboljšavanja poslovne klime i privlačenja investicija u Srbiju.

(Tanjug/Foto: AP)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image