• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delegacija MMF-a u Srbiji od 10. septembra

U Srbiju 10. septembra dolazi delegacija Međunarodnog monetarnog fonda sa zadatkom da analizira stanje u javnim finansijama.

U toku su tehnički razgovori sa predstavnicima Fonda koji su počeli 28. avgusta i traju do utorka 4. septembra, najavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić.

Posle ovih poseta, očekuje se i zvanična poseta Misije MMF-a, koja će uslediti krajem ove godine, uoči planiranja budžeta za 2013, rekao je Senić u intervjuu Tanjugu.

"Mi smo pripremili sve raspoložive informacije, potpuno smo otvoreni za saradnju i uvereni smo da, uoči donošenja budžeta za 2013. godinu, možemo očekivati postizanje sporazuma sa MMF-om", kazao je on.

Prema rečima Senića, Srbija će se dalje zaduživati, tu nema dileme, uprkos činjenici da je javni dug dramatično porastao u protekle četiri godine, ocenio je državni sekretar za odnose sa međunarodnim finansijskim institucijama.

"Država će sama, ali i u saradnji sa MMF-om, definisati jasan plan kako da se taj stepen zaduženja smanji", ističe Senić, naglašavajući da bi za Srbiju bilo važno da se obnovi sporazum sa Fondom koji je, kako navodi " prethodna vlada zamrzla i koji je praktično stavljen van snage."

"Sigurno da će to biti teški razgovori, ali mi imamo jasan plan. Predočićemo i ovoj misiji koja dolazi u septembru i zvaničnoj delegaciji MMF-a, za koju se nadamo da će doći do kraja godine, kakvi su naši planovi fiskalne konsolidacije", objasnio je Senić.

"Ja sam domaćin jednoj tehničkoj misiji MMF-a koja će biti u Srbiji do utorka. Razgovaramo o nekim tehničkim pojedinostima pripreme budžeta i njegovog planiranja", najavio je sagovornik Tanjuga.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija očekuje da će Vlada Srbije uspeti da poveća prihode u budžetu i ostvari značajne uštede na rashodnoj strani.

Senić je izrazio očekivanje da će vlada uspeti da deficit budžeta i opšte stanje u javnim finansijama dovede u takve okvire, koji će Srbiji omogućiti da sa MMF-om sklopi nov aranžman, bez obzira da li takav sporazum podrazumeva povlačenje novih kredita ili bez njih.

Vlada je u stalnom kontaktu i sa predstavnicima Svetske banke i od te međunarodne finansijske institucije očekuje se da nastavi sa značajnom finansijskom podrškom u realizaciji konkretnih privrednih projekata, kao i da pruži direktnu pomoć budžetu Srbije, zaključio je Senić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image