• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Državi fali više od dve milijarde evra

Premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da je neophodno pronaći najmanje dve do 2,5 milijarde evra da bi "država opstala", odnosno da bi bilo plata i penzija.

Budžetski deficit je, prema rečima Dačića, danas skoro duplo veći od planiranog, koji je napravljen u prvih šest meseci ove godine.

"Moj posao je da obezbedim da građani i zemlja što lakše prođu kroz ekonomsku krizu u kojoj se nalazi", rekao je premijer novinarima i dodao da će o svim tim problemima sa kojima se suočava vlada biti reči i tokom njegove predstojeće posete Briselu.

Dačić je naveo da je zadatak da se za sledeću godinu postave ciljevi tako da se budžetski deficit svede u normalne okvire i da se podstakne razvoj privrede i rast proizvodnje.

"To znači da, ukoliko stopa privrednog rasta bude veća, time ćemo smanjiti i naš nivo zaduženosti i otvarati nova radna mesta", dodao je Dačić.

(Tanjug, foto ilustracija:Guliver/Getty Images)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PEĐA

Ima vas na grbači ovog jadnog naroda ko' kusih pasa. Odreknite se dela plate, kojekakvih benefita, šestostrukih plata i eto love. Pa svaki od vas je zajašio po tri upravna odbora. Imate primanja k'o da ste izmislili naizmeničnu struju ili da cepate atome. Secikese i derikože. Sjaši kurta da uzjaši murta..

Zlatan

Pronaći?! Koliko ja znam, novac se ne pronalazi, već se zarađuje. Ili su možda zaturili negde 2,5 milijarde pa ne mogu da se sete gde tačno.

special image