• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jat našao kupca?

Niskotarifna “Er Azija” iz Malezije ozbiljan kandidat za preuzimanje srpskog nacionalnog avio-prevoznika. U toku su nezvanični razgovori. Ponuda Vladi do kraja nedelje.

Malezijska niskotarifna avio-kompanija “Er Azija” kandidat je za kupovinu “Jat ervejza” pišu “Novosti”.

Predstavnici ovog loukostera, a koji su već nekoliko dana u Beogradu, u utorak bi trebalo da se sastanu i sa ministrom za saobraćaj Milutinom Mrkonjićem, a i te kako ozbiljne namere za partnerstvo u “Jatu” predočiće premijeru i predsedniku Srbije, a do kraja nedelje u Vladu Srbije šalju i svoj predlog preuzimanja “Jata”.

Plan “Er Azije” je da u Beogradu imaju regionalni centar iz kojeg bi se preko Kuala Lumpura letelo i ka najudaljenijim destinacijama - Japanu i Australiji.

U ovom trenutku je poznato da potencijalni partner nudi nove avione, a njegove reference najbolji su pokazatelj da bi srpska nacionalna avio-kompanija u kratkom roku mogla da postane profitabilna.

Po kom modelu bi se obavila kupoprodaja, biće tema pregovora, jer naravno moraju da se ispoštuju i sve procedure predviđene zakonom, što pre svega znači raspisivanje tendera.

Naravno, Maležani u ovoj priči imaju svoj interes. prema pisanju "Novosti" njima je potrebna jedna tačka u Evropi u kojoj će sa starog kontinenta prikupljati putnike za Kuala Lumpur i dalje ih prevoziti ka destinacijama na istoku.

Beograd su, kako tvrde, prepoznali kao tu tačku i za prikupljanje putnika iz Evrope potrebna im je avio-kompanija u našem gradu i otuda zainteresovanost za “Jat”.

Vlasnik "Er Azije" četrdesetsedmogodišnji Toni Fernandes nalazi se na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu i vrednost njegove imovine se procenjuje na oko 700 miliona dolara.

Flotu “Er Azije” trenutno čini 101 avion, a poslednja letilica od još 200 naručenih “erbasova” biće isporučena ovom loukosteru 2016. godine. “Er Azija” saobraća ka 400 destinacija u 25 zemalja i već četvrti put zaredom je proglašena za najbolju loukost kompaniju u svetu.

Kontakt sa “Er Azijom” je uspostavljen preko pilota “Jata”, koji su prve razgovore sa predstavnicima ove malezijske kompanije imali u junu ove godine u Singapuru, saznaju "Novosti."

(MONDO, foto:Tanjug, Miloš Jelesijević)


Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jelena

Samo nek ga prodaju više, ovo sramota kako rade...pa će valjda neko tu ubogu firmu da dovede u red.

Zarko

ohohoho. Tony majstore! Jos ca oboji avione u boje Caterham F1 tima i ima da se vozim jatom svaki dan :)

special image