• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kome iz administracije plate neće pasti

Zaposleni u Narodnoj banci Srbije, Fiskalnom savetu, Državnoj revizorskoj instituciji, Kontroli letenja biće izuzeti iz Zakona o maksimalnom utvrdijavnju zarada u javnom sektoru.

"Iz tog zakona o ograničavanju zarada biće izuzeta i ona javna preduzeća koja imaju konkurenciju na tržištu, kao i profesije pilota i drugog letačkog osoblja, ali i stručnjaci za informacione tehnologije", izjavio je danas ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić, ali nije naveo na koja javna preduzeća misli.

Dinkić je precizirao da se radi o "nezavisnim institucijama ili institucijama za koje su potrebna odgovarajuća stručna znanja". "Ne želimo da nam padne avion koji preleće iznad Srbije", kazao je on.

Vlada Srbije je usvojila danas paket antikriznih mera, u okviru koga je i Predlog zakona o utvrđivanju maksimalne zarade u javnom sektoru.

Tim zakonom predviđa se smanjivanje plata u agencijama i javnim preduzećima, odnosno njihovo usklađivanje sa postojećim nivoom plata u državnoj upravi.

Dinkić nije mogao da navede koliki su trenutni izdaci za plate zaposlenih u tim agencijama, javnim preduzećima i drugim javnim službama, iako oni primaju platu iz biudžeta.

On je najavio da će se to promeniti, odnosno da će Trezor od sada voditi podatke o platama svih zaposlenih koji primaju zarade iz budžeta.

(Beta/Ilustracija: Guliver/Getty Images)

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Kakav demagog ovaj Dinkić.

djole

Svaka cast Majstori. Dalje netreba nista da se kaze... Ima jedna stvar koja kaze ,, kad nadjes ovce sisanje je tehnicka stvar".

Džoni

Ako su u privredi plate dvadesetak hiljada kako onda u javnom sektoru idu duplo i više. Voleo bi da mi to neko pojasni kada u suštini privreda treba da puni budžet. U našoj zemlji kada bi delili ono što smo zaradili mislim da bi realne plate bile 15-20 000. To je naša realnost. Za svaku platu preko toga (a sve su preko toga) koje se isplaćuju iz budžeta država mora da se zadužuje i postavlja se samo pitanje dokle će to tako moći i šta posle kada bez pritisnute kočnice udarimo u zid?

special image