• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić upoznao MMF sa merama štednje

Mere koje je predsednik Vlade predstavio delegaciji MMF podrazumevaju eliminisanje nepotrebnih troškova, ali su socijalno odgovorne jer štite najšire slojeve stanovništva.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa članovima delegacije Međunarodnoj monetarnog fonda (MMF) o političkoj i makroekonomskoj situaciji u Srbiji, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Premijer je istakao da je Srbija politički stabilna zemlja i da je Vlada Srbije pokrenula program za fiskalnu stabilizaciju i smanjenje troškova sa ciljem da se osigura privredni rast.

Namera Vlade je da dijalogom sa svim segmentima društva dođe do širokog konsenzusa o programu izlaska iz ekonomske krize.

Dačić je upoznao članove delegacije MMF sa paketom mera koje imaju za cilj stabilizaciju javnih finansija i zaustavljanje rasta budžetskog deficita, navedeno je u saopštenju.

"Mere podrazumevaju eliminisanje nepotrebnih troškova, ali su socijalno odgovorne jer štite najšire slojeve stanovništva. Na taj način ćemo obezbediti 26 milijardi dinara uštede do kraja ove godine, a u narednoj godini uštedeće se oko milijardu evra", rekao je Dačić.

(Tanjug Foto Beta Marko Rupena)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image