• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čačanska Čipsara otišla za milionče

Čačanska fabrika koja je već dve godine u stečaju posle propale privatizacije prodata konzorcijumu tri fizička lica za manje od trećine procenjene vrednosti.

Fabrika Slap grupa, poznatija po starom nazivu Čišpsara, koja je bila procenjena na 3,61 miliona evra, prodata je za milion evra a novi kupci su beogradski advokat Tomislav Bajević i biznismeni iz BiH Vlatko Barbarić iz Čitluka i Žarko Dragičević iz Gacka.

Ovaj konzorcijum kupio je 4,3 hektara zemljišta, 12.000 kvadrata halskog i kancelarijskog prostora i tri linije za proizvodnju pirea, čipsa i flipsa.

Bivši radnik fabrike i predsednik nekadašnjeg sindikata Zoran Zečević rekao je agenciji Beta da bivši radnici očekuju da ih novi vlasnici pozovu da ponovi rade i da o tome razgovaraju sa predstavnicima republičkog Ministarstva ekonomije i lokalne samouprave.

Fabrika za proizvodnju čipsa i drugih prerađevina od krompira privatizovana je 2005. godine kada je kupio biznismen iz Beograda Slaviša Purić , koji je promenio ime fabrike u Slap grupa.

Fabrika je bankrotirala pre dve godine, kada je uveden stečaj, a Puriću je i oduzeta zbog krivičnih dela finansijske malverazacije za koja je osuđen.

Bivši radnici su od dana kada je fabrika otišla u stečaj više puta protestovali zahtevajući da im se isplate zaostala dugovanja i da se prozivodnja u toj fabrici što pre pokrene, što im je i obećavao tadašnji ministar ekonomije a sadašnji ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić.

Čipsara je pre privatizacije bila jedna od najuspešnijih fabrika u Čačku, a svoje proizvode je izvozila u sve zemlje u okruženju.

(Beta/MONDO, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Koliko se sećam, a sećam se dobro, svojevremeno su se Cvetković i Dinkić slikali u Marbou sa onim kapicama. Eto, sad Čipsara ode za milionče. Očigledno nisu znali da treba da dovedu ovu dvojicu da se slikaju.

neo

Pa ovoliko koliko su platili vredi samo zemljiste cipsare jer je na deset minuta od centra grada a na pet minuta od glavnog puta(regionalnog Beograd-Podgorica).Ovo je stamota samo se pitam ko im je ovo dozvolio!

lex kv

eeee zemljo srbijo sta si docekala....

special image