• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očekujte poskupljenje meda

Prvog dana manifestacije Dani pčelastva, koja se održava u Kragujevcu prodato je više od 450 kilograma meda i oko 60 kilograma ostalih pčelinjih proizvoda, saopštili su organizatori.

Različite vrste meda prodaju se po ceni od 500 dinara za kilogram, a veliko interesovanje kupaca, prodavci objašnjavaju sajamskim popustima i najavama da će ovogodišnje količine biti vrlo brzo rasprodate.

Jedan od najpoznatijih proizvođača meda u Srbiji Vladan Milić iz Kamenova, kod Petrovca na Mlavi rekao je FoNetu da je dugotrajna suša prepolovila ovogodišnji prinos meda zbog čega Srbiji preti nestašica tog proizvoda.

Cene meda se nisu menjale tri godine, ali ni ove godine ne treba očekivati neka enormna poskupljenja jer narod nema para. Sasvim je sigurno da će cena porasti na 600 dinara po kilogramu jer meda nema dovoljno na tržištu, a može se desiti i da ga skoro nestane, rekao je Milić.

Na prodajnoj izložbi u Medenom sokaku, posetioci mogu da probaju i kupe sve pčelinje proizvode med, matični mleč, plenov prah, propolis i vosak, ali i da vide i nabave savremenu opremu, preparate, pribor i literaturu za pčelarstvo.

Na trodnevnoj manifestaciji, koja je juče otvorenea, svoje proizvode predstavlja oko 50 pčelara i proizvođača opreme za pčelarstvo iz 18 gradova u Srbiji.

Prema navodima organizatora, Pčelarskog društva Kragujevac, u okolini Kragujevca ima 260 pčelara sa skoro 12.000 košnica.

Jubilarni 30. Dani pčelarstva odvijaju se u okviru šumadijskog sajma poljoprivrede koji traje do nedelje 16. septembra.

(Fonet)

Tagovi

med

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

shumaher

da med nije lekovit, to mogu da pricaju ljudi koji nemaju pojma,postoji jos pcelinjih lekovitih proizvoda osim meda.ko vam je kriv sto ne znate,zato nemojte pricati napamet .

malena

Ja uzimam med godinama, ali stalno sam bolesna. Ne kazem da med nije zdrav, ali ko ima slab imunitet, tu ne moze ni Bog otac da pomogne. Imunitet se jaca dok ste mali, a sa 25 god je kasno.

AirFrance

Ja med i limun koristim jako dugo,cimet takodje i stalno sam bolesljiv,imunitet nikakav.Ne zanosite se pricama da je med cudotvoran toliko.Nebi dao pet evra za teglu pa makar umro.

special image