• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od danas zejtin i u radnjama

Direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić izjavio je jutros da ulja iz robnih rezervi ima i da danas stižu prve količine te namirnice u gradove gde se nalaze veći trgovinski lanci i njihovi objekti.

Ulja ima, a ukoliko ga ne bude već danas u određenoj prodavnici, sigurno će ga biti za dan, dva ili tri, najavio je Tasić, gostujući na RTS-u.

Tasić je objasnio da je reč o velikom poslu u tehničkom smislu, jer je potrebno potpisati ugovore, obaviti utovar, razvesti robu po Srbiji.

On je precizirao da su Robne rezerve do sada dobile iz Ministarstva trgovine spiskove za oko 110 trgovaca koji imaju oko 2.000 maloprodajnih objekata.

Tasić je najavio da danas stižu prve količine te namirnice u Beograd, Novi Sad, Pančevo, Mladenovac, Vrbas i još 10-15 gradova gde su veći trgovinski lanci koji imaju objekte.

Prema njegovim rečima, snabdevanost manjih trgovinskih lanaca uljem iz robnih rezervi zavisiće od njihove agilnosti u potpisivanju ugovora i organizaciji prevoza.

Tasić je rekao da proizvođači povećanje cene ulja opravdavaju povećanjem cene osnovne sirovine, suncokreta, ali da je kalkulacija po kojoj bi litar ulja stajao od 200 ili više dinara apsolutno nerealna.

On je dodao da će nekih korekcija cena sigurno biti, jer su poskupeli i drugi imputi, ali da ne očekuje da će biti toliki porast cena.

Vlada Srbije donela je 14. septembra odluku da se iz robnih rezervi interventno proda pet miliona litara rafinisanog suncokretovog ulja i pet miliona kilograma šećera, kako bi se zaštitilo tržište i obezbedila normalna snebdevenost stanovništva ovim namirnicama.

Kako je saopštila Kancelarija za saradnju s medijima, maloprodajna cena ulja će iznositi 142, 56 dinara za litar, a šećera do 95, 05 dinara po kilogramu.

Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da će, ukoliko mere intervencija iz robnih rezervi ne budu dale rezultate, razmotriti i mogućnost privremenog ukidanja naplate carina na uvoz osnovnih životnih namirnica.

(Tanjug/Foto: MONDO)

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

i tako . . .

Kako bre nema sad sam bio u prodavnici,puni rafovi!!! A niko nece da kupuje,nije valjda da im smeta sto je cena 175 dinara. . .

BLACKICON

ljudi moji ovo je strasno!!! Ja pojma nisam imao o ovoj nestasici do pre 3 dana kada mi je nestalo ulja. I vec 3 dana jedem pastete,pljeskavice i ostale otrove. Pretrazih ceo Beograd i ne nadjoh ni jedne jedine flase. Wellcome to 1993.

Candy

Kod nas u Pazar 173din ulje,a secer 106din:D...zakovasmo ga vala:D

special image