• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koka kola sama pravi 1,18 odsto BDP-a Srbije

Kompanija Koka-kola HBC saopštila je danas da srpskoj ekonomiji donosi 345 miliona evra dodate vrednosti godišnje, odnosno 1,18 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Kako pokazuju rezultati Studije o društveno-ekonomskom uticaju poslovanja kompanije Koka-Kola Helenik (Coca Cola Hellenic), koja je danas predstavljena, Koka kola sistem godišnje u budžet Srbije uplati tri miliona evra poreza.

Navodi se i da Koka-kola zapošljava 1.300 radnika i godišnje zaposlenima isplati 22 miliona evra neto zarada.

Državni sekretar Ministarstva finansija Vlajko Senić rekao je da je cilj ministarstva da tokom mandata, sa svoje strane učine sve što će smanjiti birokratiju, olakšati proceduru i motivisati strane investitore da dolaze i da ulažu u Srbiju.

Kako je rekao, studija koja je danas predstavljena govori o tome da pored direktnog investiranja kompanija, postoje ogromni indirektni efekti za celu Srbiju.

Generalni direktor Koka-kola Helenik Srbija Ramon Vajdinger rekao je da je ta kompanija u poslednje tri godine u proizvodnju i objekte u Srbiji uložila 30 miliona evra, a samo u toku 2011. potrošeno je 70 miliona evra na nabavku u Srbiji i tako podržali privredu zemlje.

(Beta, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nezaposlena

Necu da kritikujem, ali videla sam da coca cola zapošljava vise od hiljadu ljudi. Iako trenutno trazim posao drago mi je da vidim da neko u ovoj zemlji brine kao poslodavac.

A drugi gde su?

Pazi sad ovo - na jedno radno mesto u coca coli dolazi 13 indirektnih radnih mesta u privredi! Pa jel nama samo cocacola radi u državi, gde su ostali?

Stanko

Hahaha, kakvih sve ovde ima ekonomista... pijem kocu i briga me sta ona donosi ovoj zemlji!

special image