• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blizu dogovor s Rusima o Železari

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je razgovarao sa predstavnicima jedne velike ruske kompanije zainteresovane da kupi Železaru Smederevo i da je dogovor veoma blizu.

Dačić je u izjavi novinarima, posle sastanka sa članicama Američke privredne komore, izrazio očekivanje da će pitanje Železare biti rešeno do kraja godine i da će država naći dobrog partnera za tu kompaniju.

On je istakao da je država zainteresovana da zadrži deo vlasništva u Železari Smederevo - između 20 i 30 odsto.

Premijer nije želeo da precizira o kojoj ruskoj kompaniji se radi, ističući da će javnost na njihov zahtev o tome biti upoznata kada se potpiše protokol o namerama.

Dačić je ukazao da je ta kompanija zainteresovana da upravlja Železarom i uloži više od 100 miliona evra u pokretanje proizvodnje, ali da još nije sasvim izvesno da će do tog aranžmana doći.

On je istakao da je veliki problem što je Železara Smederevo kompanija koja u prošlosti iz raznih razloga nije donosila profit svojim vlasnicima i da je za aktivaranje samo jedne peći koja je potpuno ugašena potrebno skoro pola godine.

Dačić je izrazio očekivanje da će taj srpski privredni gigant stati na noge i da će to pitanje biti uspešno rešeno u okviru dobrih odnosa Rusije i Srbije.

Premijer je dodao i da nije previše srećan što je posle povlačenja "Ju es stila" Železara ponovo prešla u državno vlasništo, jer to predstavlja veliko opterećenje imajući u vidu da država isplaćuje plate radnicima, dok je jedna peć ugašena, a druga u režimu tihog hoda.

(Tanjug/Foto: Tanjug, Nenad Milošević)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image