• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez posla sve više Užičana

U prvom kvartalu ove godine bez posla je u Zlatiborskom okrugu ostalo 899 radnika,a za proteklih 12 godina taj broj iznosi 47.875 radnika manje.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Zlatiborskog okruga Petrašin Drulović je izjavio kako smatra da je razlog povećanja broja nezaposlenih privatizacija koja u Srbiji nije opravdala prvobitnu svrhu.

"Najgora situacija je u opštini Nova Varoš gde je skoro izvršena deindustrijalizacija, jer je ostalo svega 400 uposlenih radnika",istakao je Drulović.

Drulović je izneo da se trend povećanja nezaposlenosti nastavlja i u gradu Užicu ,gde je početkom 2012. bez posla ostalo 580 radnika.

Drulović ističe da je ovaj proces doveo i do smanjenja broja stanovnika u Zlatiborskom okrugu.

"Od 2002. je broj stanovnika u Zlatiborskom okrugu smanjen za 28.467 ili slikovito, nestala je jedna opština veličine Bajine Bašte", upozorio je Drulović.

Drulović navodi da može doći i do depoljoprivredizacije, jer u prethodnom periodu država ništa nije uradila na poboljšanju položaja poljoprivrednika.

Neka od rešenja za prevazilaženje ove situacije su stvaranje infrastrukturnih uslova poput izgradnje autoputa, modernizacije železnice i izgradnje aerodrome na Ponikvama, kako bi bili privučenii strani investitori, kao i podsticajna sredstva za domaća preduzeća koja bi mogla da budu zamajac celoj privredi, naglasio je Drulović.

(Tanjug/Ilustracija: Guliver/Getty Images)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragana

Pa ja imam posao, a sta me briga za ostale, meni su dobri.

ja

Е па дували сте у пиштаљке, лупали у шерпе, желели демократију и Европу (Слоба је био мрски диктатор) - ето вам, уживајте!

Lajkon Uzice

Sta je zivot kad se mreti mora ,zato pijem dok ne svane zora !!! Tozovac objasnio !!! Jes grdno mema govora, mada pesma nas je odrzala njojzi hvala !!! :D

special image