• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Prepolovićemo deficit

S merama fiskalne konsolidacije koje smo usvojili prepolovićemo sledeće godine budžetski deficit, izjavio je ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić.

On je naveo da će na rashodnoj strani biti velike uštede zbog ukidanja sopstvenih prihoda ministarstava, agencija i fondova i racionalnijeg planiranja njihovih rashoda.

S druge strane, povećanje PDV, poreza na dividende, poreza na profit preduzeća i akciza omogućiće povećanje nam prihodnoj strani budžeta, rekao je Dinkić za "Blic."

Prema njegovim rečima, kredit od Rusije od milijardu dolara za podršku budžetu politički je već dogovoren , a planira se da se do kraja godine ispregovaraju i povoljni dugoročni krediti sa Kinom za izgradnju autoputeva, u iznosu do 850 miliona evra.

Smanjićemo subvencije, budžetske kredite i nepotrebne materijalne i administrativne troškove države. Naše ministarstvo će smanjiti subvencije i budžetske kredite za čak šest milijardi dinara, naveo je Dinkić i najavio zakon o porezu na profit preduzeća, koji će od 1. januara biti povećan sa 10 na 15 odsto.

On je, takođe, najavio i zakon kojim se proces restrukturiranja državnih preduzeća mora okončati
najkasnije do 30. juna 2014. godine

Onog časa kad prekinemo rast nezaposlenosti, kad BDP počne da raste, nema razloga da mazimo ljude u administraciji. Odredićemo optimalan broj, a prekobrojne poslati na tržište, rekao je Dinkić.

On tvrdi da se poslednjih mesec dana interesovanje za investiranje u Srbiju se naglo povećalo i da se radi o velikim i poznatim kompanijama.

Uveren da će MMF povoljno oceniti predlog budžeta za 2013, Dinkić je zaključio da je to je zapravo prvi budžet koji se radi "onako kako treba", i da zato lično preuzima punu odgovornost za njegov kvalitet.

(Fonet, foto.Tanjug, Rade Prelić)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image