• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija prva započinje radove na Južnom toku

Prva zemlja koja će započeti kopnene radove na izgradnji Južnog toka biće Srbija, kaže generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Bajatović je na sportskom danu "Srbijagasa", organizovanom povodom proslave sedam godina postojanja tog preduzeća, istakao da će 29. oktobra biti potpisana investiciona odluka o izgradnji Južnog toka čime će, kako je naglasio, biti definitivno potvrđeno da će krajem decembra praktično početi kopneni radovi.

"Jedina sigurna velika investicija u Srbiji je Južni tok čija je vrednost 1,7 milijardi evra", rekao je Bajatović dodajući da su u toku i razgovori oko pripreme takozvane "duge kupovine".

Pod dugom kupovinom, kako je rekao direktor "Srbijagasa", podrazumeva se nabavka, dopremanje i skladištenje kompresora i cevi.

"Vrednost kopresorskih stanica biće oko 300 miliona evra, a kada su u pitanju cevi treba reći da je neophodno nabaviti 450.000 tona cevi", rekao je Bajatović.

Od budućih investicija o kojima se razmišlja u Srbijagasu je izgradnja druge faze skladišta gasa u Banatskom dvoru i izgradnja skladišta u Srpskom Itebeju kapaciteta milijardu kubika gasa.

"Izgradnom ta dva skladišta uz postojeću prvu fazu u Banatskom dvoru Srbija bi mogla da skladišti na svojoj teritoriji količine gasa za jednogodišnju potrošnju", rekao je Bajatović.

Prema njegovim rečima Srbija bi na taj način postala jedan od lidera u regionu kada je reč o skladištenju i distribuciji gasa.

(agencuije/MONDO, foto: Tanjug, Jaroslav Pap)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nenad

mi prvi pocinjemo ali poslednji zavrsavamo

Nepismen

Da brate biber ovo je pogresan naslov . Rusia pocinje radove i explojtaciju eeeeee misjim investiju

biber

Da nase firme ce prve da pocnu "radove" ,da kose travu i skidaju granje za prolaz juznog toka a strane firme ce da izvode glavne radove a nasi nista...kao i uvek! Pih

special image