• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo ko i kako da se prijavi na praksu

U okviru programa "Biznis mladih Srbije" raspisan je javni poziv za uključivanje mladih u program radnih praksi, a prijave traju do 15. okotobra. MONDO je za vas saznao sve pojedinosti.

Ovaj poziv je namenjen nezaposlenima uzrasta do 30 godina sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom, a koji imaju prebivalište na opštinama: Niš, Merošina, Doljevac, Gadžin Han, Leskovac.

Mogu se javiti i mladi iz Novog Sada, Beočina, Sremskih Karlovaca, Temerina, Gornjeg Milanovca, Čačka, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Raške, Subotice, Sombora i Kanjiže.

Prijava se vrši isključivo putem Interneta, na sajtu www.biznismladihSrbije.org. Sve što treba da uradite je da popunite prijavu koja se nalazi u prozoru ispod teksta o opštim uslovima konkursa.

Kako je za MONDO rekao koordinator programa “Biznis mladih Srbije” Miloš Antić, ovo se odnosi na sve struke, bilo da je u pitanju mesar ili pak elektronižinjer. Međutim, ovaj program se sprovodi u više krugova, pa su u svakom krugu sadržani pozivi za konkretno zanimanje u određenoj firmi.

”Mi smo sakupili sve pozive firmi koje nude radnu praksu i to smo objedinili ovim konkursom, tako da će u ovom krugu biti obuhvaćeni određeni profili za određene delatnosti, u sledećem neki drugi”, istakao je Antić i dodao da se jedan krug već završio.

Potencijalni praktikanti će, nakon preliminarne selekcije, prvo pohađati obuku koja se odnosi na profesionalnu komunikaciju i pravila ponašanja u radnoj sredini.

Nakon toga,oni prolaze sledeći krug selekcije koja podrazumeva intervjue kod poslodavaca koji nude praksu.

Po završetku poslodavci će dati ocene rada praktikanata i izdati im potvrdu o obavljenoj radnoj praksi, a predviđena je i mesečna naknada koja iznosi od 80 do 85 dolara i isplaćuje se u dinarskoj protivrednosti.

Za sve one koji se prijave do 15. oktobra i prođu selekciju obuka će početi najkasnije 1. novembra, a završiće se 31. decembra.

Miloš Antić ističe da ovaj projekat omogućava da pored generalnih znanja koja se dobiju na fakultetima i školama, steknu i praktična, jer se pokazalo da su mladi u Srbiji nedovoljno potkovani upravo praktičnim znanjima.

Ovaj program je zajednički projekat Nacionalne službe za zapošljavanje, Erste banke i Smart kolektiva- udruženja građana iz Beograda, uz finansijsku podršku Projekta Američke organizacije za međunarodnu saradnju (USAID) za održivi lokalni razvoj i Ministarstva omladine i sporta.

(MONDO, J.S, foto ilustracija:Guliver/Getty Images)

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

I tako...

Bravo, Lepotice! Ako si mu rekla!

Lepotica

Jao, znaci, strasno koliko ste diskriminisani. Toliko, da sve pare iz Srbije idu u Beograd, ovamo se zivi bedno, dok je u Beogradu 7 puta bolje. To, ako je neki satro BEOGRADJANIN nesposoban da se zaposli je njegova licna stvar, ali ne dajem za pravo da ste diskriminisani jer NISTE. Da sve pare ne idu u Beograd, nesto bi radilo i u ostalim gradovima Srbije. Tako da dobro razmisli pre nego sto kazes glupost.

nkck

lepotice, niko ovde ne prica o tome koji grad je u stagnaciji, vec o poreklu... prvo shvati o cemu je rec pa tek onda pisi. ja govorim o diskriminaciji LJUDI iz beograda, ne o razvoju beograda. Ja bih prvi vrlo rado aplicirao za praksu u novom sadu, ali ne mogu, posto sam iz beograda. Taj isti NOVOSADJANIN ce, sa druge strane, veoma lako naci posao ili praksu u beogradu jer ga niko ne diskriminise. Nadam se da ti je sada malo jasnije sta je problem.

special image