• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tabakovićka sada mora da brani evro

Centralna banka je danas morala da kupi pet miliona evra da bi umirila jačanje dinara, koji će zbog rasta od 1,2 odsto sutra po srednjem kursu vredeti 111,1462 za jedan evro.

Po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, evro će koštati 1,36 dinara manje nego danas kada je kurs 112,5069 dinara za jedan evro.

NBS je danas, da bi sprečila preveliko dnevno jačanje dinara, na Međubankaraskom deviznom tržištu kupila pet miliona evra.

Dinar je od početka ove godine oslabio prema evru za 5,1 odsto, dok je u poslednjih mesec dana ojačao za 5,1 odsto.

Danas srpska valuta po srednjem kursu vredi za 11 odsto manje nego u ovo vreme prošle godine.

Najjači je bio 11. januara, kada je jedan evro koštao 103,6922 dinara, a najslabiji 9. avgusta, kada je za jedan evro bilo potrebno 119,0723 dinara.

Centralna banka je ove godine na Međubankarskom deviznom tržištu prodala milijardu i 347,5 miliona evra da bi podržala stabilnsot kursa srpske valute prema evropskoj.

(Beta/MONDO, grafika: MONDO)

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

baba

ajte anketu u kojoj valuti se steka lova, ili u kojoj bi cuvali... ubacite i zlato bas me zivo interesuje ako bude veliki odziv kakva ce biti statistika

smeh

Ljudi koji se dive Jorgovanki za ove mere. Zena radi nesto sto je skroz nerealno, i sto ce da pukne vrlo brzo, s obzirom na realnu vrednost dinara. Ja inace platu primam u evrima - konvertuje se u dinare na dan uplate, tako da cu ovog meseca dobiti oko 4000din manje nego proslog. Ali se u principu ne zalim, jer je dobro sto je vezana za evre, ali mi je sve to ironicno u ovakvoj situaciji.

Ivekkg

Jel moze jedno "plasticno" pitanje za vas ekonomske strucnjake...Imam pola "cigle" dinara u banci,na racunu,na raspolaganju.Sta da radim,dokle da cekam i da li i sta da cekam???

special image