• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada daje još 100 miliona u Komercijalnu

Vlada Srbije trebalo bi sutra da donese odluku o kupovini još 3,3 miliona akcija Komercijalne banke da bi zadržala većinsko vlasništvo, piše nedeljnik NIN.

Kako se navodi, ta operacija formalno će biti obavljena 30. oktobra i za te namene je u budžetu obezbeđeno 11,57 milijardi dinara ili nešto više od 100 miliona evra.

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Ivica Smolić rekao je za NIN da bi formalni udeo države Srbije u toj banci, da nije iskoristila pravo na dokapitalizaciju, do kraja godine bio smanjen sa
42,6 na 27,46 odsto.

Tako bi, kako je naveo, većinski vlasnici Komercijalne banke postali Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodna finansijska korporacija iz Vašingtona (IFC), nemački DEG i švedski Svedfond (Swedfund).

"Te četiri institucije bi 1. januara 2013. imale kontrolni paket od 51,54 odsto kapitala. Da budemo do kraja jasni: od toga bi najveću štetu imala upravo država (Srbija)", rekao je predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke za novi broj NIN-a, koji izlazi sutra.


Na opasku da ima stručnjaka koji misle da bi država trebalo da proda svoje vlasništvo u domaćim bankama, on je izrazio uverenje da će, ako država ikada odluči da privatizuje Komercijalnu banku, prodajom akcija te banke uspeti da zaradi više nego što je uložila u njihovu kupovinu.

Smolić je negirao da je ikada postojala stvarna namera Dojče banke (Deutsche) da preuzme Komercijalnu banku i naglasio da će odluku o privatizaciji doneti akcionari, pre svega Vlada Srbije, EBRD i IFC.

(Beta, printscreen kombank.com)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image