• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bugarin: Iduće godine oporak privrede

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin tvrdi da će realan privredni rast 2013. Biti od 2, 5 do 3 odsto na godišnjem nivou.

Prisustvujući obeležavanju 10 godina rada Regionalne privredne komore u Kruševcu, Bugarin je podsetio da ova godina u kojoj je zabeležen pad privrednih aktivnosti nije bila sjajna za srpsku privredu rekavši i da će negativna stopa rasta biti između 0, 5 i jedan odsto.

S druge strane, pojedine mere poput stimulativnih kredita sa subvencionisanim kamatnim stopama koje stimuliše država i ukidanje 138 zakonskih procedura, uticale su na stabilizaciju cena, kursa dinara i stvaranje povoljnijeg ambijenta, rekao je Bugarin Tanjugu i dodao da je i dalje najveći problem privrede visoka nelikvidnost.

"Ja se nadam da će ova godina biti poslednja godina recesije i verujem da se u nekom srednjoročnom periodu, pa čak i u 2013. godini može očekivati realan rast od 2, 5 do 3 odsto na godišnjem nivou" - kazao je Bugarin.

On je podsetio da je PKS sa komorskim sistemom i ekonomskim stručnjacima napravila koncept nove ekonomske politike 2012. - 2016. godine sa ciljem da se zaustave negativni trendovi i obezbedi stabilan privredni ambijent, kao i rast bruto društvenog proizvoda od 4, 5 do pet odsto.

Prema njegovim rečima, taj koncept se ne bazira na uslugama već na proizvodnji razmenljivih dobara namenjenih izvozu i jačanju srpske privrede kako bi se otvorio što veći broj radnih mesta.

"Usledio je dobar odgovor premijera i Vlade Srbije formiranjem nacionalnog saveta za privredni oporavak i verujem da ćemo do kraja oktobra ili početkom novembra poslovnoj zajednici predstaviti mere na kojima radimo" - kazao je Bugarin.

Rekavši da je premijer Ivica Dačić najpozvaniji da kaže kada će biti sublimirane mere koje su delegirane od strane privrede i radnih grupa, Bugarin je zaključio da je od formiranja saveta do danas dosta toga urađeno u pravcu stvaranja boljeg ambijenta.

(Tanjug/ Foto Tanjug Rade Prelić)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ŽIVANOV PAVLE

sledeće.godine.boljitak standarda.u srbiji.ioporavak privrede..

PEĐA

Možda, al\' ne kod nas.

Predrag 67

Kod nas UVEK ima iduća godina u kojoj će biti bolje !

special image