• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kredit Kuvajta za stanicu "Prokop"

Rasim Ljajić sastao se danas sa premijerom Kuvajta koji ga je obavestio da će ta država odobriti kredit Srbiji od 25 miliona evra za izgradnju glavne železnice stanice "Prokop" u Beogradu.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Kuvajtu sa premijerom te države šeikom Džaberom Al-Mubarakom Al-Sabahom, koji ga je obavestio da će Izvršni odbor Kuvajtskog fonda za arapski razvoj odobriti kredit Srbiji od 25 miliona evra za izgradnju glavne železnice stanice "Prokop" u Beogradu.

Kredit će biti odobren sutra pod veoma povoljnim uslovima, sa fiksnom kamatnom stopom od tri odsto godišnje, rokom otplate od 18 godina i grejs periodom od četiri godine.

Ugovor će u Beogradu zvanično biti potpisan krajem novembra ove godine između predstavnika preduzeća "Železnice Srbije" i Kuvajtskog fonda arapski razvoj.

Premijer Džaber Al-Mubarak Al-Sabah izvestio je Ljajića da je Kuvajt spreman da ulaže i u druge projekte u železničkoj infrastrukturi Srbije, kao i da će dinamika tih ulaganja zavisiti od uspešnoti realizacije radova na izgradnji glavne železničke stanice "Prokop".

Premijer Al-Sabah i Ljajić su razgovarali i o drugim mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa dve zemlje, pa su tokom sastanka zaključili da potencijali za saradnju i kuvajtske investicije postoje u granama energetike, građevinarstva, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.

Ljajić je tokom zvanične posete Kuvajtu razgovarao i sa ministrom finansija Najefom Al-Hadžrafom, generalnim direktorom Kuvajtskog fonda za arapski razvoj Abdulvahabom Al-Baderom i generalnim direktorom Kuvajtske investicione agencije Baderom Saadom, navedno je u saopštenju iz Kabineta vicepremijera Ljajića.

(Tanjug)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Don Vito Korleone

Zamisli to uzimamo kredit za nesto sto je vec progutalo milijardu evra,na tom gradilistu radi mi ortak iz Energoprojekta i on sam je bio svedok visegodisnje kradje,mikseri i mikseri betona su prodati,svi vidjeniji sefovi su napravili kuce od te armature i betona,a to je sve sica

special image