• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada preporučila EPS-u da vrati višak PDV-a

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici zaključak kojim preporučuje Elektroprivredi Srbije (EPS) da svim građanima i privredi vrati septembarsku razliku u PDV-u.

Razlika između poreza na dodatu vrednost od 20 odsto koji je za struju isporučenu u septembru naplaćen u oktobru, kada je PDV povećan sa 18 odsto, trebalo bi da se vrati uz naredni (oktobarski) račun za utrošenu struju.

Kada su građanima počeli da stižu računi sa uvećanom stopom PDV-a za struju koju su isporučili pre nego što je nova stopa stupila na snagu, oglasila su se udruženja potrošača ali i neki članovi Vlade.

Prema udruženjima potrošača, veći PDV je naplaćen retroaktivno, znači nezakonito, a iz Vlade je rečeno da je sve naplaćeno po propisu.

(Fonet, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Ko koga ovde zamajava, pa novac od PDV-a nije u EPS-u, uzo Dinkić u budžet, pa se sada pravi lud a to mu nije prvi put. Neznam ovi u Vladi dali se i oni prave ludi ili što je još gore ne razumeju problematiku pa ćute. Najlakše je prebaciti loptu EPS-u. Što ćutiš ministarko energetike ti si bar doktor ekonomije....

Katastrofa

Nisu jedini koji su probali da maznu na PDVu. VIP mi je za period 10.9.2012.-9.10.2012. lupio 20%PDV. Bio je problem izracunati za tih devet dana u oktobru??? Nema sanse da cu platiti takav racun!!!! Bgme ce da se pusi!

special image