• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslovi koji svet čine "lošim mestom"

Zaposleni u restoranima brze hrane smatraju da rade posao koji "svet čini lošim mestom", a slede radnici u kasinu, konobari, teleprodavci... rezultati su ankete na "CNN Money".

Na pitanje postavljeno anketiranima "čini li vaš posao svet boljim mestom" čak 38,4 odsto radnika u restoranima brze hrane je reklo da smatra da doprinose epidemiji debljine kada poslužuju masne sendviče i krompiriće.

Takav osjećaj ima 17, 6 odsto zaposlenih u kockarnicama. Oni navode da svakodnevno gledaju kako ljudi, koji to sebi ne mogu priuštiti, gube novac. Takođe, smatra i da podstiču ljudske poroke.

Loše mišljenje o svom poslu ima i 9,4 odsto teleprodavaca. Oni su svesni da ometaju ljude telefonskim pozivima u nastojanju da im prodaju najčešće ono što im uopšte ne treba.

Loše mišljenje o svom poslu imaju i urednici vesti na televiziji. Objavljivanje vesti o prirodnim katastrofama, masovnim ubistvima i ekonomskim krizama ostavlja posledice i na novinare i na one koji to gledaju i slušaju.

Konobari takođe imaju prigovor na svoj posao. Jedan deo se osjeća odgovornim za alkoholizam ili vožnju u alkoholisanom stanju za koju krive svoj posao.

Nekoliko procenata "uterivača dugova" koji "progone" ljude koji nisu platili dugove priznaje da im je posao iscrpljujući i neugodan. Neki od njih osjećaju krivicu kada plene stvari od ljudi koji su u finansijskim teškoćama.

Nisu zadovoljni ni modni dizajneri. Neki od njih smatraju da im posao nema pozitivan uticaj na svet... kaže anketa "CNN Money".

(Srna, ilustracija: Guliver/Getty Images, grafik: MONDO)

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

eto

Na listi su i "urednici vesti". Pametnom dosta.

Night

U sumu,vec smo dovoljno divlji,lako bi se uklopili za zivot sa zverima,zivotinjama..,jedino se bojim,da su oni pitomi,u poredjenju sa nama "civilizovanim".Ne znam da li bi nas primili u svoj svet,sumnjam.

mozes me zvati kako god hoces

Kakav li bi odgovor dali politicari !?

special image