• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konsenzus oko ukidanja monopola u energetici

Ministarka energetike i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je danas da postoji politička volja u Srbiji da se pitanje monopola u oblasti energetike reši stvaranjem mogućnosti da u tu oblast uđe privatni kapital.


Mihajlovićeva je posle susreta sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem izjavila novinarima u novosadskoj gradskoj kući da problem monopola elektrana i toplana može da se reši zakonskim aktima kojima bi se regulisao ulazak privatnog kapitala u tu oblast.

"Mora se pojačati konkurencija u proizvodnji i prodaji električne i toplotne energije, što će se postići omogućavanjem ulaska na tržište nezavisnim proizvođačima", rekla je

Mihajlovićeva,dodajući da će se na taj način onemogućiti javnim preduzećima da se ponašaju kao monopolisti.

Mihajlovićeva je napomenula da su do sada postojali tihi otpori toj inicijativi koji su dolazili iz redova javnih preduzeća i iz sveta politike.

Ministarka je najavila i da će u narednih nekoliko dana biti predstavljen plan prioritetnih investicija u energetici i zaštiti životne sredine.

"Zbog nedostatka prioriteta izgubljeno je dosta i vremena i energije", kazala je Mihajlovićeva, dodajući da očekuje da će se naći investitori zainteresovani da ulože u proizvodnju energije čime bi se zadovoljile potrebe i Srbije i Vojvodine za električnom i toplotnom energijom.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je novinarima da je poseta ministarke Mihajlović prilika da je upozna sa infrasturkturnim problemima u Novom Sadu.

On je posebno naglasio da će ministarku izvestiti o velikom dugovanju koje ima Javno preduzeće "Novosadska toplana".

Vučević je naglasio da u rešavanju tih problema očekuje podršku i Vlade Srbije i samog Ministarstva energetike i zaštite životne sredine.

(Tanjug/Foto: Jaroslav Pap, Tanjug)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

peca

jedini problem je to sto u tom slucaju nece biti milosti za one koji ne placaju racune

special image