• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kupili smo struju od RS za 30.711.000 evra

Predstavnici elektroprivreda Republike Srpske i Srbije danas su u Trebinju potpisali ugovor o kupoprodaji električne energije za 2013. godina vrednosti 30.711.000 evra.

Ugovor su potpisali direktor Elektroprivrede Republike Srpske Branislava Milekić i vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović, koji su izrazili zadovoljstvo intenziviranjem saradnje ove dve kompanije.

Milekićeva je novinarima rekla da je na tenderu učestvovalo sedam ponuđača, ali da je Elektroprivreda Srbije ponudila najbolju cenu i 572.840 megavat sati električne energije, odnosno 68 odsto ponuđenih količina platila po prosečnoj ceni od 53,61 evra.

Poređenja radi, Milekićeva je istakla da Elektroprivreda Republike Srpske za tarifne kupce u Republici Srpskoj isporučuje električnu energiju po ceni od 27,7 evra, napominjući da to znači da je postignuta cena na tenderu 93 odsto veća.

Obradović rekao je da je Elektroprivreda Srbije prvi put učestvovala na tenderima Elektroprivrede Srpske, te izrazio nadu da će u budućnosti biti dobar partner, te da će i u regionu pojačati ulogu posebno u oblasti trgovine.

Obradović je napomenuo da je Elektroprivreda Srbije sa ovom kupovinom obezbedila oko 70 posto potreba za uvozom u sledećoj godini.

"Nadam se da će ovo biti dobar početak saradnje dve elektroprivrede i da ćemo nastaviti u ovom duhu da radimo", istakao je Obradović.

(Srna/Ilustracija: Guliver/Getty Images)

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kočiš

Pa samo 90%... NIJE STRAŠNO.

Maksimilijan

A glupo bi bilo da se te pare ulože u izgradnju neke nove elektrane... C,c,c,c...

goran

a mi kupili struju od rs a de je naša struja mi prodali hrvatima i tako u krug i odoše milioni

special image