• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plate otišle nizbrdo još 6,5 odsto

Prosečna zarada u Srbiji, bez poreza i doprinosa, isplaćena u septembru, iznosila 40.258 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U odnosu na prosečnu zaradu bez poreza i doprinosa u avgustu ove godine, nominalno je manja za 4,4, a realno je manja za 6,5 odsto.

Ovako veliki procentualni pad realne plate je zbog inflacije. Samo u septembru cene su otišle naviše 2,3 odsto a sa trendom po kojem je u poslednjih pet meseci ponovo uzela zamah i očekuje se da će kraj 2012. godine dočekati na 12 odsto na godišnjem nivou.

Pored velike većine građana koj svoju zaradu primaju isključivo u dinarima, plate su poslednja dva meseca manje i onima čije su plate vezane za evro, jer je dinar s kraja avgusta bio za više od tri odsto jači nego mesec dana kasnije.

(Fonet/MONDO, grafik MONDO)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

Jel ste provalili kako inflacija rapidno raste od maja meseca ? :)

tomic

Stvar koju jos dugo necemo saznati je po cijem nalogu je Sloba zrtvovan radi petooktobarske travestije udbaske klike. Ko je rezirao taj maskenbal u kome je Kurta zamenjen Murtom? Kada bismo to znali lako bismo bika za rogove uhvatili, ali ovako ... Mrka kapa jos sigurno nekoliko godina, uz lagano propadanje.

slobica

Ladno, ali standard.

special image