• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd će se boriti s Republikom oko PKB-a

Glavni grad se protivi prodaji Poljoprivredne korporacije Beograd i to pitanje bi moglo da preraste u sukob sa republičkom vlašću, najavljuje gradonačelnik Dragan Đilas.

Gradonačelnik Begorada Dragan Đilas je rekao da gradska vlast procenjuje da PKB Beograd vredi skoro milijardu evra i da je stoga zatražila procenu revizorske kuće KPMG.

"Predstavili smo to državi koja mora da donese stratešku odluku da li da se preduzeće proda ili ne. Beograd mora da poštuje odluke države, a bilo bi dobro da do tih odluka dođemo konsenzusom. Ovo je tema koja može da preraste u sukob između Grada i Republike", rekao je Đilas.

Prodaja PKB-a, sada pristojno stojeće firme, pomenuta je u vezi "dila" ministra finansija Mlađana Dinkića sa investitorima iz Abu Dabija, i to kao svojevrsna rezervna varijanta nakon što su vojvođanski paori digli buku oko prodaje/davanja u zakup Arapima zemlje u državnom vlasništvu.



Gradonačelnik Beograda je rekao da gradske vlasti žele da od PK Beograd "naprave neki novi Frikom ili Imlek", ali da ostaje da se vidi da li će to učiniti sami ili sa nekim strateškim partnerom.

"Garantujemo da ćemo u sledeće tri do četiri godine zaposliti 30.000 u poljoprivredi na teritoriji Beograd i da će na autoputu u nastavku mosta Borča-Zemun biti najveći industrijsko prehrambeni potencijal Beograda", obećao je Đilas.

Grad nije imao ideju prodaje već je pre 15 meseci naša ideja bila da preuzmemo to preduzeće koje je tada imalo 80 miliona evra duga i 15 godina nije isplaćivalo doprinose za plate zaposlenih.

Đilas je rekao i da je PKB Beograd, koji danas zapošljava 2.000 ljudi sa platom od 46.000, prepolovio svoje dugove koji su u trenutku kada je grad preuzeo to preduzeće pre 15 meseci iznosili 80 miliona evra.

(Beta, foto: PKB)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image