• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić Engleze vodio u Jat tehniku

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić razgovarao je danas sa vodećim ljudima engleske kompanije AJW koja želi saradnju sa Jat tehnikom.

Kompanija AJW je među prvih pet na svetu za ovu vrstu servisa i usluga u avio-industriji i bila bi odličan partner Jat tehnici, firmi koja je nekada poslovala u okviru a danas samo održava avione Jat ervejza.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić razgovarao je ovom prilikom i sa vodećim ljudima Jat ervejza o aktuelnoj situaciji u nacionalnom avio prevozniku kojeg u narednom periodu očekuju veoma značajne strukturalne promene.

One se pre svega odnose na već poznatu odluku da država u najkraćem roku rekonstruiše i formira novo preduzeće koje će brojati značajno manji broj zaposlenih, obnovljenu flotu kupovinom novih letilica, kao i oslobađanje od sadašnjih dugovanja.

Vlada je odlučna u nameri da se formira nova kompanija, a posle nekoliko modela koji su veoma ozbiljno razmatrani i koji nisu bili sporni, ali je opšti presek stanja u ovoj oblasti veoma komplikovan i u evropskim razmerama, prihvaćeno je ovo rešenje, ističe se u saopštenju.

Pre nego što novoformirana radna grupa već dogovoreni red poteza i praktično primeni u zahtevnom formiranju nove nacionalne vazdušne kompanije vodeći ljudi Jata i ministar Mrkonjić ocenili su da je neophodno da se zadrži visok profesionalni nivo, opšta mobilnost, bezbednost i ubrzavanje svih poslova vezanih za prestruktuiranje kompanije.

Ministar Mrkonjić i rukovodstvo Jata i Jat ervejza razgovarali su sa delegacijom engleske kompanije koju su činili direktor zadužen za prodaju i marketing na nivou grupe David Brown, direktor za pravne poslove Roger Wolstenholme i savetnik Stevan Polovina.

(Tanjug, foto: jat-tehnika.aero)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image